| sadowod.com | vivaspb.com |

Στην Ουκρανία θα γυριστεί ένα ιστορικό δράμα για την Άννα του Κίεβου

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

AnnaYaroslavnaMovie

AnnaYaroslavnaMovie

Το καλοκαίρι του 2018, η Ουκρανική εταιρεία Kinorob μαζί με την Dadafilms της Γαλλίας θα γυρίσουν το ιστορικό δράμα «Άννα του Κίεβου – η Βασίλισσα της Γαλλίας» (Anna de Kiev), όπως ενημερώνει το "Νόβοϊε Βρέμια".

«Το γύρισμα της βιογραφικής ταινίας έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2018 στη Γαλλία και την Ουκρανία. Και στην μεγάλη οθόνη θα κυκλοφορήσει το 2019». Ο σκηνοθέτης είναι ο τριπλός νικητής των Σεζάρ, Ιβ Αντζελό και ο κάμεραμαν Σεργίι Μυχαλτσούκ.

Η ταινία βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα της συγγραφέως Ζακλίν Ντοκσουά «Άννα του Κιέβου, η Βασίλισσα της Γαλλίας», η οποία επίσης έγραψε και το σενάριο της ταινίας. Είναι η ιστορία της Άννας – της κόρης του Γιαροσλάβ Μούδρυι ( Γιαροσλάβ Α' Σοφός, Μέγας Πρίγκιπας του Κιέβου) - η οποία παντρεύτηκε με το Βασιλιά της Γαλλίας, Ερρίκο.

Κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας τους, η Γαλλία βίωσε μεγάλη ευημερία. Με τα όπλα και διπλωματία, ο Ερρίκος και η Άννα νίκησαν τους εχθρούς, απέκτησαν τα εδάφη τους και έφεραν εκεί ειρήνη και γαλήνη.

«Η ιστορία της πριγκίπισσας Άννα Γιαροσλάβνα μπορεί να είναι ένα σημείο καμπής για την προβολή του γεωπολιτικού ρόλου της Ουκρανίας τα τελευταία 1000 χρόνια, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή επιστροφή της Ουκρανίας προς την Ευρώπη και τον αγώνα για την ταυτότητά της. Η ταινία μας έχει ως στόχο να δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση για την προέλευση της Άννας του Κιέβου», - δήλωσαν οι παραγωγοί του έργου, Γιεγόρ Ολέσοβ και Οκσάνα Μελνυτσούκ.

 

Μετάφραση: Ολεξάνδρα Τσιούπεκ

Πηγή: 1