| sadowod.com | vivaspb.com |

Μία υποστηρίκτρια της Ουκρανίας ανέλαβε απροσδόκητα την ηγετική θέση στο «ΛΔΝτ»

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

VolkovaDNR

VolkovaDNR

Μετά την απομάκρυνση του ενός από τους ηγέτες των μαχητών της «ΛΔΝτ», του Denis Pushilin από την κεφαλή της κεντρικής εκτελεστικής επιτροπής

του κοινωνικού κινήματος «Δημοκρατία του Ντονέτσκ», στη θέση αυτή διορίστηκε η Natalia Volkova, η οποία το 2014 μιλούσε ενάντια της κατοχής του Ντόνμπας. Γράφει ο δημοσιογράφος Denis Kazansky με αναφορά στο «Πρακτορείο ειδήσεων του Ντονέτσκ»
«Για να γίνει πιο σαφές το τι συνέβη: Η «Δημοκρατία του Ντονέτσκ» είναι σαν το κυβερνητικό κόμμα στην «ΛΔΝτ». Όλοι καταλαβαίνουν ότι τέτοιοι διορισμοί στο Ντόνετσκ γίνονται μόνο από το Κρεμλίνο . Η αντικατάσταση του Pushilin με την Volkov είναι ένα σοβαρό επιχείρημα υπέρ του γεγονότος ότι η «δημοκρατία» σιγά-σιγά τερματίζεται», ανέφερε ο Kazansky.

Οι φήμες σχετικά με την πιθανή αλλαγή των ηγετών των «ΛΔΝτ-ΛΔΛ» κυκλοφορούν εδώ και μήνες. Αυτό οφείλεται στις διαδικασίες που συμβαίνουν στους λεγόμενους «ΛΔΝτ-ΛΔΛ» κατά το παρελθόν έτος. Πρώτα απ 'όλα, είναι η εκκαθάριση σχεδόν όλων των «εξαιρετικών» μαχητών, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη λεγόμενη «ρωσική άνοιξη».

Σύμφωνα με τον Dmytro Tymchuk, συντονιστή της ομάδας «Info Resistance», τώρα βλέπουμε τις κινήσεις της Μόσχας γύρω από μια πιθανή ειρηνευτική αποστολή στο Ντόνμπας. Ωστόσο, το σενάριο που προτείνει ο Πούτιν δεν μας επιτρέπει να μιλήσουμε για την επίλυση της σύγκρουσης μέσω μιας τέτοιας αποστολής. Παρ 'όλα αυτά, η Μόσχα σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να πει ότι ανταποκρίνεται στις επιθυμίες του Κιέβου, ότι είναι υπέρ της ειρηνευτικής αποστολής. Κατά συνέπεια, αν η ένταση της διαμάχης μειωθεί απότομα, δηλαδή αν εφαρμοστούν τα πρώτα ζητήματα των συμφωνιών του Μινσκ, στο πλαίσιο της λεγόμενης «ειρηνευτικής αποστολής», θα μπορέσουν να πουν ότι το Κίεβο πρέπει να κάνει το καθήκον του – τις πολιτικές δεσμεύσεις. Και αυτό είναι η διεξαγωγή των τοπικών εκλογών, η νομιμοποίηση των αποκαλούμενων «λαϊκών αστυνομιών» και ούτω καθεξής.

Σε αυτήν την περίπτωση, στο θέμα των διαπραγματεύσεων για να πείσει το Κίεβο να εκπληρώσει το πολιτικό μέρος των συμφωνιών του Μινσκ, η Μόσχα θα μπορούσε να δει την αλλαγή ενοχλητικών για το Κίεβο προσώπων όπως ο Zakharchenko και ο Plotnitskii και του περιβάλλοντός τους. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το διορισμό της Volkova.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1