| sadowod.com | vivaspb.com |

Η 23χρονη Ουκρανή Άννα Βίνικ νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από το Χάρκοβο της Ουκρανίας είναι η 23χρονη Άννα Βίνικ, νικήτρια της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, από την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Η παγκόσμια Ολυμπιάδα

Τη 2η θέση στον διαγωνισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού του Επετειακού Έτους Αριστοτέλη, κατέλαβε η Ναρίν Χακομπιάν από την Αρμενία και την 3η η Βαλεντίνα Ολίνικ από την Ουκρανία.
 
Στο 1ο στάδιο οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας εξετάσεις σε θέματα που προετοιμάστηκαν από το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ. Οι εξετάσεις έγιναν σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, Αυστραλίας, Γερμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Αζερμπαϊτζάν και Μολδαβίας.

Το 2ο στάδιο διεξήχθη στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκαν οι επικρατέστεροι υποψήφιοι από όλες τις παραπάνω χώρες. Το διάστημα 24 με 31 Αυγούστου 2016 οι φιναλίστ παρακολούθησαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι Χαλκιδικής και το διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου 2016 βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την τελική δοκιμασία.Οι τρεις νικήτριες αναδείχθηκαν μετά τις δύο φάσεις του διαγωνισμού, που διήρκεσαν πάνω από τρεις μήνες, ανάμεσα σε δεκάδες διαγωνιζομένους, οι οποίοι εξετάστηκαν στις εξής θεματικές: «Έτος Αριστοτέλη», «Μια κυρία … 90 ετών» (αναφέρεται στη Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ), «Ευτυχία στον 21ο αιώνα», «Πώς επηρεάζει τα παιδιά η βία των κινουμένων σχεδίων», «Η ξεχασμένη σημασία του οικογενειακού τραπεζιού», «Για όλα φταίνε τα γονίδια;» και «Φωτογραφίστε και… ευτυχείτε!»

Πηγή: alfavita.gr