| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι ΗΠΑ δεν θα δημιουργήσουν πιο στενές σχέσεις με τη Ρωσία εις βάρος της Ουκρανίας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΗΠΑ

USARussiaSanctions

USARussiaSanctions

Αυτό δήλωσε η μόνιμος αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη σύγκρουση στην Ευρώπη, αναφέρει το Ukrinform.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι είναι δυνατόν να βελτιώσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία. Μετά από όλα, αγωνιζόμαστε για κοινές απειλές, αλλά η στενότερη συνεργασία με τη Ρωσία είναι αδύνατη λόγω της ασφάλειας των ευρωπαίων φίλων και συμμάχων μας», - είπε.

Την ίδια στιγμή, "συνεχίζουμε να καλούμε τη Ρωσία να επιδείξει την δέσμευση για την ειρήνη μέσω της πλήρους εφαρμογής των δεσμεύσεων που απορρέουν από τις συμφωνίες του Μινσκ και να τερματίσει την κατοχή της Κριμαίας», δήλωσε ο Αμερικανός διπλωμάτης.

Στην συνεχεία σημείωσε ότι η Ρωσία εξόπλιζε και χρηματοδοτούσε δυνάμεις των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία. «Η καταστροφές στην Avdiivka καταδεικνύουν τα αποτελέσματα των παρεμβολών της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η αναγνώριση και η έκδοση διαβατηρίων και άλλων παράνομων εγγράφων στους αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στο Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ είναι άλλη μια πρόκληση στις ειρηνευτικές προσπάθειες στην ανατολική Ουκρανία» - είπε η Nikki Haley.

Επίσης τόνισε ότι «οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι ενωμένες στην προσέγγιση και θα διατηρήσουν τις κυρώσεις μέχρι η Μόσχα να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της από τις συμφωνίες του Μινσκ». Η Haley υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις που σχετίζονται με την Κριμαία θα παραμείνουν μέχρι στην Ουκρανία να επιστραφεί ο έλεγχος στη χερσόνησο.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1