| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι 10 καλύτεροι πίνακες των Ουκρανών καλλιτεχνών

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

10 Sidorenko

10 Sidorenko

Σας παρουσιάζουμε τους 10 καλύτερους πίνακες των Ουκρανών καλλιτέχνων, των οποίων τα έργα πωλούνται για δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασίες των Christie’s, Sotheby και Phillips.

Ιβάν Αιβαζόβσκι: «Το ένατο κύμα».

Είναι ένα από τα πιο διάσημα έργα του, και ο ίδιος είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες θαλασσογραφιών, όχι μόνο στη Ουκρανία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

10 Aivazovski

Ταράς Σεφτσένκο: «Κατερίνα».

«Ο ταλαντούχος άνθρωπος είναι ταλαντούχος σε όλα» - αυτό είναι σωστό για τον πιο διάσημο Ουκρανό στον κόσμο. Ποιητής και συγγραφέας, ο ίδιος ήταν επίσης εξαιρετικός ζωγράφος και ο πίνακας «Κατερίνα» το αποδεικνύει . Το έργο απεικονίζει μία από τις σκηνές του ποιήματος του με το ίδιο όνομα, μεταφέροντας πλήρως τα αισθήματα και τα συναισθήματα του Σεφτσένκο.

10 Shevchenko

10 Shevchenko

Ιλιά Ρέπιν: «Κοζάκοι» (Πλήρης τίτλος «Οι Κοζάκοι του Ζαπορίζια γράφουν γράμμα στον Τούρκο Σουλτάνο»)

Λανθασμένα θεωρείται Ρώσος ζωγράφος. Γεννήθηκε στην περιοχή του Χάρκοβο (Ουκρανία), στην οικογένεια του Ουκρανού κοζάκου Βασίλ Ρέπιν. Ήξερε την ιστορία της Ουκρανίας και όταν δημιουργούσε το διάσημο έργο του, όπως είπε και ο ίδιος, ήταν στο «δημιουργικό κρεσέντο». Σύμφωνα με τις αναμνήσεις των συγγενών του, κατά τη διάρκεια της εργασίας του για τον πίνακα, η οικογένεια ζούσε μόνο για τους Κοζάκους: τα παιδιά γνώριζαν όλους τους ήρωες των ιστοριών για τους Κοζάκους του Ζαπορίζια, θα μπορούσαν να πουν απέξω τους στίχους από το «Ταράς Μπούλμπα» και το κείμενο από την επιστολή των Κοζάκων προς τον Σουλτάνο.

10 Repin

Ανατόλι Κριβολάπ: «Άλογο. Βράδυ»

Ο πιο διάσημος και ακριβότερος Ουκρανός καλλιτέχνης της εποχής μας, έργο του οποίου πουλήθηκε το 2013 στη δημοπρασία Phillips για 186.200 δολάρια, που είναι ρεκόρ για την ουκρανική ζωγραφική.
Σήμερα ο Κριβολάπ συνεχίζει να κατέχει τη θέση του «πιο ακριβού» σύγχρονου καλλιτέχνη της Ουκρανίας.

10 Krivolap

10 Krivolap

Ολεξάνδρ Ρόιτμπουρντ: «Αντίο Καραβάτζο»

Ένας από τους ιδρυτές του ουκρανικού μεταμοντερνισμού που δόξασε την Ουκρανία με τα ταλαντούχα έργα του σε εκθέσεις τέχνης σε όλο τον κόσμο. Τα έργα του Ρόιτμπουρντ κατέχουν τιμητική θέση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Νέα Υόρκη). Το «Αντίο Καραβάτζο» πωλήθηκε το 2009 για 97.179 δολάρια.

10 roitburd

Ιλιά Τσιτσκαν (Illya Chychkan) «Αυτό»

Οι εκλεκτικές εγκαταστάσεις και τα έργα του έχουν γίνει διάσημα σε όλον τον κόσμο. Τα πιο δημοφιλή και αναγνωρισμένα έργα του σχετίζονται με την παρουσίαση διάσημων ανθρώπων με τη μορφή πιθήκων. Ο πίνακας ζωγραφικής «Αυτό» του έφερε όχι μόνο τη δημοσιότητα, αλλά και αρκετό κέρδος: το 2008 πωλήθηκε για 70.000 δολάρια.

10 Chychkan

10 Chychkan

Ολέγκ Σουπλιάκ (Oleg Shuplyak): «Κατασκοπεία του Φρόιντ»

Ο δεξιοτέχνης των «έργων με διπλό περιεχόμενο» δε σταματάει να εκπλήσσει με τα καλλιτεχνικά παζλ και τις οπτικές ψευδαισθήσεις. Τα έργα του συγγραφέα παρουσιάστηκαν σε πολλές εκθέσεις σύγχρονης ζωγραφικής στην Ευρώπη και την Αμερική. Και ας είμαστε ειλικρινείς, ήταν δύσκολο για εμάς να ξεχωρίσουμε έναν πίνακα - απλώς όλοι γοητεύουν!

10 Shuplyak

10 Shuplyak

Ολεξάνδρ Ζιβοτκόβ (Oleksandr Zhyvotkov): «Έργο #5»

Ο συγγραφέας συνεχίζει να ζει και να δημιουργεί στο Κίεβο και οι πίνακές του συμμετέχουν σε εκθέσεις στην Πολωνία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Φινλανδία και άλλες πόλεις της Ευρώπης εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Επίσης, παρουσιάζονται σε συλλογές μουσείων της Ουκρανίας και στο Kunsthistorisches Museum (Βιέννη). Το ασυνήθιστα έργα του υπογράφονται συνοπτικά, αλλά απεικονίζουν σαφώς το ταλέντο του καλλιτέχνη. Ο πίνακας «Έργο # 5» είναι ίσως ο πιο διάσημος πίνακας ζωγραφικής, αλλά συνιστούμε να ανακαλύψετε και τα άλλα, όχι λιγότερο ενδιαφέροντα έργα του καλλιτέχνη.

10 Zhyvotkov

10 Zhyvotkov

Βίκτορ Σιδορένκο: «Expiration»

Το κορυφαίο κομμάτι στο Sotheby’s Contemporary East το 2014 ήταν ο πιο ακριβός ουκρανικός πίνακας σε δημοπρασία και πωλήθηκε για 31.400 δολάρια. Σίγουρα δεν θα μπορέσετε να απομακρύνετε τα μάτια σας - η εικόνα σας «τραβάει».

10 Sidorenko

10 Sidorenko

Ολέγκ Τιστόλ: «Επιχωμάτωση»

Ο σύγχρονος Ουκρανός καλλιτέχνης, που είναι βασικό πρόσωπο του «Ουκρανικού Νέου Κύματος», προσέλκυσε την προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας με το έργο «Ουκρανικά χρήματα». Το «Επιχωμάτωση» πωλήθηκε στη δημοπρασία Phillips για 53.900 δολάρια. Ο καινούργιος ιδιοκτήτης, ένας γνώστης της σύγχρονης τέχνης θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

10 Tistol

10 Tistol


Μετάφραση: 'Αννα Μανιάτη

Πηγή: 1