| sadowod.com | vivaspb.com |

Κοντά στο Χάρκοβο άνοιξε για το κοινό το ανακαινισμένο σπίτι-μουσείο του Ρέπιν

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Repin

Στο Τσουγκούιβ, μετά τις εργασίες αποκατάσταση, άνοιξε τις πόρτες του το ανακαινισμένο Σπίτι-Μουσείο του Ρέπιν,

είπε στο Ukrinform η Διευθύντρια του ιδρύματος, Σβιτλάνα Μπουτσάστα. «Μια καινούργια αρχή για το μουσείο κατέστη δυνατή χάρη στη βοήθεια της πρόεδρου της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης του Χάρκοβο, Τζούλια Σβιτλίτσνα (ουκρ. - Юлія Світлична). Τα κεφάλαια για την επισκευή και αποκατάσταση - 2,5 εκατομμύρια – διατέθηκαν από τον περιφερειακό προϋπολογισμό. Ως αποτέλεσμα, μετά από δύο χρόνια αναδημιουργήθηκε η ιστορική εμφάνιση του κτιρίου, όπου έμεινε ένας μεγάλος ζωγράφος, ο Ίλια Ρέπιν», δήλωσε η κα Μπουτσάστα.

Σύμφωνα με την ίδια, το έργο αυτό υλοποιείται στην περιοχή του Τσουγκούιβ και την κάνει ακόμη πιο ελκυστική για τους ξένους επισκέπτες που επισκέπτονται την περιφέρεια Σλομποτσκά.

Όπως αναφέρθηκε, στις 14 Ιουλίου του 2011, στην Τσουγκούιβ, οι απόγονοι του καλλιτέχνη Ρέπιν από τη Γαλλία της τέταρτης και πέμπτης γενιάς - 17 ενήλικες και παιδιά, μέλη της μεγάλης οικογένειας – Διακόνοβα-Ρέπιν - έλαβαν μέρος στην τελετή εγκαινίων του διεθνούς en plein air προς τιμή του Ρέπιν.

Οι επισκέπτες επισκέφθηκαν το αρχοντικό στην Τσουγκούιβ, όπου ο Ιλιά Ρέπιν γεννήθηκε το 1844 και, όπου ως φοιτητής της Ακαδημίας των Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης, ερχόταν στις διακοπές, όπου είναι πλέον και η τοπική πινακοθήκη, που περιέχει έως και 15 χιλιάδες εκθέματα, μεταξύ των οποίων τα δέκα είναι από τα έργα του.

Στους αποθηκευτικούς χώρους του Μουσείου Καλών Τεχνών του Χάρκοβο υπάρχουν 23 χιλιάδες έργα τέχνης, επίσης εκεί διατηρούνται 18 έργα του Ρέπιν: πίνακες ζωγραφικής και σχέδια.


Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα

Πηγή: 1