| sadowod.com | vivaspb.com |

Στο Κίεβο θα βρεθούν 160 εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεάτρων

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η συναυλία - γκαλά «Bravo, l' Operette!» θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στο Εθνικό Ακαδημαϊκό Θέατρο της Οπερέτας του Κιέβου. Αυτή είναι η μοναδική συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πολιτιστικού έργου «Η τέχνη, αυτή που ενώνει» (Art which unites).

Το έργο Art which unites, ένα γεγονός πανευρωπαϊκού επιπέδου στον τομέα του μουσικού θεάτρου, θα διεξαχθεί στην Ουκρανία για πρώτη φορά. Παράλληλα και μετά από πρωτοβουλία του Εθνικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου της Οπερέτας του Κιέβου, το Διεθνές Θεατρικό Συνέδριο  «Όπερα της Ευρώπης - 2017 στο Κίεβο» θα πραγματοποιηθεί στις 18, 19 και 20 Μαΐου, ως μέρος του πολιτιστικού και καλλιτεχνικού έργου Art which unites. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός Opera Europa, ο οποίος συνδυάζει μουσικά θέατρα της Ευρώπης και του κόσμου, διοργανώνει κάθε χρόνο τη διάσκεψη εμπειρογνωμόνων σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο σκοπός αυτών των συνεδρίων είναι η ανάπτυξη των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ των διαφόρων θεάτρων της Ευρώπης, η ανταλλαγή εμπειριών, η φώτιση των επαγγελματικών επιτευγμάτων και η αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων. Φέτος, οι εκπρόσωποι περισσότερων από 160 ευρωπαϊκών θεάτρων θα συγκεντρωθούν στο Κίεβο, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα του έργου, θα συμμετάσχουν σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Η συναυλία του Εθνικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου της Οπερέτας της Ουκρανίας «Bravo, l' Operette!», στο πλαίσιο του προγράμματος για το έργο Art which unites, καλείται να παρουσιάσει στους συμμετέχοντες των συνεδρίων και σε όλους θεατές του θεάτρου αναγνωρισμένα αριστουργήματα της παγκόσμιας τέχνης όπως άριες από οπερέτες, όπερες, μιούζικαλ, τα οποία θα εκτελούνται από τους σολίστες της Εθνικής Οπερέτας της Ουκρανίας.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: nashkiev.ua