| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Μουσείο του Ιβάν Φρανκό στο Λβιβ προσέλαβε ένα γάτο

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

CatLvivMuseum

CatLvivMuseum

Οι υπάλληλοι του Εθνικό Λογοτεχνικό Μουσείο Μνήμης του Φρανκό επέλεξαν το «γάτο του μουσείου».

«Γνωρίστε τον Μουρλίκα μας, τον καινούργιο αφέντη του Σπιτιού του Φρανκό (τετράποδος, ουράτος, κόκκινος, μικρός, απαλός και τρομερά χαρισματικός) ...

Γεννήθηκε στο υπόγειο, τέσσερεις μακριοί μήνες αναμονής στο κτηνιατρική κλινική, στη συνέχεια ήρθε στο καινούργιο του σπίτι από τα καλά χέρια της Oksana Haryshyn», αναφέρεται στο μήνυμα του μουσείου.

Ο διαγωνισμός για τη θέση «γάτος του μουσείου» ανακοινώθηκε την Κυριακή, σύμφωνα με τις απαιτήσεις θα πρέπει να έχει κόκκινο χρώμα και ηλικία κάτω από τριών μηνών.

«Είχαμε τρεις κόκκινους υποψηφίους, επέλεξαν τον Άρτσι, ο οποίος τώρα είναι Μουρλίκα σαν στο έργο του Ιβαν Φρανκό «Η Αλεπού Νικίτα». Ο γάτος θα ζει στο μουσείο όπου θα κυκλοφορεί ελεύθερα, δημιουργώντας την πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Και κάθε επισκέπτης θα τον χαϊδεύει ή θα τον βγάζει φωτογραφία», - δήλωσε η ανώτερη επιστημονική υπάλληλος του μουσείου, Alla Kotsur στο ZAXID.NET.

CatLvivMuseum1

CatLvivMuseum1


«Αν κάθε ίδρυμα γίνει σπίτι για τουλάχιστον ένα αδέσποτο ζώο, ο κόσμος μας θα γίνει πιο καλός και ευγενικός!» - θεωρούν στο μουσείο.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη