| sadowod.com | vivaspb.com |

Διάσημη Γαλλίδα ηθοπιός θα παίξει στο δράμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

VanessaParadi

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Βανέσα Παραντί θα παίξει στη δραματική ταινία «Πάχνη»(«Іній») του Sharunas Bartas, την οποία γυρίζουν σε συμπαραγωγή με την Ουκρανία.

Για το γεγονός αυτό γράφει η Yπηρεσία Τύπου της Εθνικής Ένωσης Κινηματογραφιστών της Ουκρανίας, αναφερόμενη στο περιοδικό Variety. Επίσης το Variety ανέφερε ότι τη διεθνή διανομή της ταινίας θα αναλάβει η γαλλική εταιρεία Luxbox.

Η ταινία «Πάχνη» είναι μια συμπαραγωγή Γαλλίας – Λιθουανίας – Ουκρανίας – Πολωνίας. Στην δημιουργία του έργου συμμετέχουν οι εταιρείες KinoElektron (Γαλλία), Studija Kinema (Λιθουανία), «Insight Media» και «Tatofilm» (Ουκρανία) και Donten & Lacroix (Πολωνία). Οι Ουκρανοί παραγωγοί της ταινίας είναι ο Βολοντίμιρ Φιλίπποβ και η Ολένα Γιερσόβα.

Η ιστορία έχει ως εξής: ένας νεαρός Λιθουανός άντρας, ο Rokas, έχει μία απρόσμενη ευκαιρία να επισκεφθεί την Ουκρανία, να δει και να καταλάβει πως είναι η πραγματική κατοχή και ο πόλεμος. Ταξιδεύει μαζί με μία ανθρωπιστική νηοπομπή που αποστέλλεται από τη Λιθουανία στην Ουκρανία, όπου η μοίρα τον φέρνει σε επαφή με δύο στρατιωτικούς δημοσιογράφους (στον ρόλο της μίας δημοσιογράφου είναι η Βανέσα Παραντί). Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται πολύ πιο βίαιη από τη ρομαντική ιδέα του νεαρού Λιθουανού, ρίχνοντάς τον στη δίνη του πολέμου.
«Και οι τρείς τους θα πρέπει να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους όρια και να φτιάξουν πολύ ισχυρές σχέσεις μεταξύ τους. Δεν συμφωνούν σε τίποτα, εκτός από την επιθυμία του καθενός να είναι εκεί που είναι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους », - απόσπασμα από τη σύνοψη του Variety. Παράλληλα, σε αυτά τα γεγονότα, ο Ρόκας θα βρει τον έρωτά του.

Στον ρόλο του Ρόκας είναι ο νεαρός ηθοποιός του θεάτρου, Mantas Yanchyauskas. Επίσης στην ταινία μαζί με την Βανέσα Παραντί παίζει ο Πολωνός ηθοποιός Andrzej Hyra, ο οποίος είναι γνωστός από τον ρόλο του στο «Κατίν» του Αντρέι Βάιντα. Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας είναι του Sharunas Bartas.

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2016 και διήρκησαν περίπου για δύο εβδομάδες στα σύνορα με την κατεχόμενη Κριμαία.
Στις 19 Οκτωβρίου 2016, το Derzhkino υπέγραψε σύμβαση για την παροχή κρατικής στήριξης για την ταινία «Πάχνη» και το ποσό της ανέρχεται σε 11.480.000 UAH. Η συμφωνία υπεγράφη με το κέντρο παραγωγής «Insight Media». Νωρίτερα το έργο υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού της Λιθουανίας και το κέντρο Κινηματογράφου της Λιθουανίας με το ποσό των 644.000 ευρώ. Το συνολικό κόστος της ταινίας είναι 39.900.000 UAH.


Μετάφραση: Αντονίνα Τσορνογκούζ

Πηγή: Global Ukraine News