| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία θα συναντηθεί με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

UkraineG7

UkraineG7

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είναι προσκεκλημένος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ομάδας των Επτά, που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στον Καναδά, αναφέρει το eurointegration.com.ua

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Παυλό Κλίμκιν έχει προσκληθεί στη συνάντηση με επιστολή του συναδέλφου του, Καναδού υπουργού Chris Friedland. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε από τον Πρέσβη της Ουκρανίας στον Καναδά, Αντρέι Σεφτσένκο.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, μιλάμε για τη συμμετοχή της Ουκρανίας στην outreach session (αποκαλούμενη συνεδρίαση εξοικείωσης) στο Τορόντο, στις 22 Απριλίου. Το κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι οι τρόποι οικοδόμησης ενός πιο ειρηνικού και ασφαλούς παγκόσμιου μέλλοντος.

«Ήρθε η ώρα για σοβαρές, στρατηγικές αποφάσεις σχετικά με την Ουκρανία, τη Ρωσία, καθώς και για τον τρόπο ανάπτυξης της παγκόσμιας ειρήνης και της διεθνούς τάξης. Είμαστε στην ευχάριστη θέση ότι η Ουκρανία θα συμμετάσχει σε αυτή τη δύσκολη, αλλά εξαιρετικά σημαντική συζήτηση, και ελπίζω να κάνει μια πολύτιμη συμβολή στη μελλοντική κοινή λύση» , δήλωσε ο πρεσβευτής σε ένα σχόλιο .

Ο Σεφτσένκο τόνισε ότι η Ουκρανία είναι ευγνώμων στον Καναδά για την πρωτοβουλία της ως προεδρία της G7. «Βλέπουμε σε αυτή την πρόσκληση την κοινή βούληση όλων των φίλων μας στο G7», πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Η Ουκρανία ελπίζει ότι αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 τον Ιούνιο στην καναδική περιοχή του Charlevoix, πρόσθεσε ο Σεφτσένκο.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη