| sadowod.com | vivaspb.com |

ΟΗΕ: Η Ουκρανία βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αριθμό θανάτων από εκρήξεις ναρκών

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ουκρανία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο σε αριθμό θυμάτων από εκρήξεις ναρκών και την τρίτη θέση σε αριθμό ναρκών στο έδαφος της χώρας.

Τα στατιστικά στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Συντονιστή του ΟΗΕ στην Ουκρανία Neal Walker κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Κίεβο, γράφει το DW.com.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2017, 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από νάρκες στη ζώνη του πολέμου. Συνολικά, από το 2014, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης στο Ντονμπάς, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2.500 πολίτες, ενώ οι τραυαμτίες είναι τουλάχιστον 9.000. Συνολικά, η σύγκρουση διεκδίκησε τη ζωή περισσότερων από 10.000 ανθρώπων.

Ο Walker δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη αναμένεται να διαθέσουν 187 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσουν στα θύματα της σύγκρουσης στο Ντονμπάς, στο πλαίσιο του σχεδίου ανθρωπιστικής αντίδρασης για το 2018.

Το σχέδιο ανθρωπιστικής αντίδρασης για το 2017 προέβλεπε τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών στα θύματα της Ανατολικής Ουκρανίας με παροχή 204 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως από την 21 Νοεμβρίου απεστάλη μόνο το 28% αυτού του ποσού, δηλαδή 56 εκατομμύρια δολάρια.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: pravda.com.ua