| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία ενίσχυσε τον έλεγχο στα σύνορά της, λόγω της αύξησης των τρομοκρατικών απειλών

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κρατική υπηρεσία συνόρων της Ουκρανίας έχει ενισχύσει τον έλεγχο σε όλα τα σημεία ελέγχου στα κρατικά σύνορα, λόγω της «επιδείνωσης των τρομοκρατικών κινδύνων».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του αρμόδιου τμήματος, τα μέτρα ελήφθησαν μετά από εντολή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

«Η τάση να επιδεινώνονται οι τρομοκρατικοί κίνδυνοι και οι απειλές από άτομα που έχουν ως προορισμό το να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη χώρα μας, αναγκάζουν τον τομέα ασφάλειας της Ουκρανίας να ενισχύσει σημαντικά τα μέτρα του καθεστώτος. Έτσι οι φρουροί των κρατικών συνόρων θα εξασφαλίσουν αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων», τονίζεται στην κοινοποίηση της ιστοσελίδας.

Οι συνοριοφύλακες διευκρίνισαν ότι ο έλεγχος θα ενισχυθεί σε όλα τα σημεία ελέγχου, αλλά πρώτα απ 'όλα,  στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία.

«Ειδικότερα, οι κρατικές υπηρεσίες φύλαξης των συνόρων θα επικεντρωθούν σε πρόσθετο έλεγχο των αλλοδαπών κατά την άφιξή τους στην Ουκρανία. Στις δραστηριότητες θα συμμετέχουν ενεργά εκπαιδευμένα σκυλιά και θα χρησιμοποιούνται τεχνικά μέσα ελέγχου», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι τα «ύποπτα πρόσωπα» θα υποχρεούνται - υποβάλλονται σε προσωπικό έλεγχο και το προσωπικό Υπηρεσίας Ασφαλείας θα βοηθήσει στη διεξαγωγή της «εις βάθος εξέτασης όλων ανεξαιρέτως των οχημάτων που θα εισέρχονται στην Ουκρανία και θα ανήκουν στα πρόσωπα αυτά».

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: dpsu.gov.ua