| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Ντόνμπας είναι δικό μας. Οι εκλογές με την παρουσία των ξένων στρατευμάτων είναι αδύνατες

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

PorosenkoDonbas1

PorosenkoDonbas1

Ο Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι η διεξαγωγή των εκλογών στα εδάφη της Ουκρανίας, τα οποία είναι κατεχόμενα από τα ξένα στρατεύματα είναι αδύνατη και απαράδεκτη.

«Η διεξαγωγή των εκλογών στα κατεχόμενα εδάφη με την παρουσία ξένων στρατευμάτων είναι σταθερά και απολύτως αδύνατη», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Έκτακτου και Πληρεξούσιου της Γερμανίας στην Ουκρανία, Ernst Reichel.

«Είναι άλλο πράγμα, όταν ξένα στρατεύματα είναι παρόντα με τη συγκατάθεση του κράτους υποδοχής. Μπορούμε να σχεδιάσουμε παραλληλισμούς με τη ρωσική βάση στη Σεβαστούπολη. Πολλές φορές διεξάγονταν εκλογές, όταν τα ρωσικά στρατεύματα ήταν παρόντα στη βάση της Σεβαστούπολης με την άδεια της Ουκρανίας. Και είναι απολύτως απαράδεκτο, όταν οι κατοχικές δυνάμεις προσπαθούν να προωθήσουν τη διεξαγωγή των εκλογών υπό τα φίμωτρα των όπλων», δήλωσε ο Ποροσένκο.

«Μία από τις προϋποθέσεις είναι θέμα ασφαλείας που είναι περιεχόμενο του «οδικού χάρτη» για την επίλυση της κατάστασης με τη ρωσική επιθετικότητα. Και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση» - είπε.

Πριν ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πετρό Ποροσένκο επέκρινε δριμύτατα την ιδέα κάποιων πολιτικών να απορρίψουν το Ντόνμπας.
«... Έχουμε πολιτικές δυνάμεις που σε προσεκτικά καλυμμένη μορφή μας προτείνουν να εγκαταλείψουμε το Ντόνμπας ... Θέλω να απευθύνω σε αυτούς ένα ερώτημα: κύριε, μήπως εσείς συλλέξατε αυτά τα εδάφη για να τα σκορπίσετε;» είπε.

Ο Ποροσένκο είπε ότι αυτές οι πολιτικές δυνάμεις καλούν «να αντιμετωπίζουμε τους κατοίκους των κατεχομένων περιοχών σαν ήδη να μην είναι πολίτες μας.»

«Αυτή η στρατηγική σε καμία περίπτωση δε θα οδηγήσει στην ειρήνη. Ο σκοπός της Ρωσίας δεν είναι το Ντόνετσκ ή το Λούγκανσκ, ο στόχος της Ρωσίας είναι ολόκληρη η Ουκρανία, όχι μόνο η Κριμαία και η Σεβαστούπολη», είπε.

 

Άννα Μανιάτη