| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Σαακασβίλι παραιτήθηκε

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SaakashvilliResignition

Ο πρώην Πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχέιλ Σαακασβίλι δήλωσε ότι αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του ως επικεφαλής της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης της Οδησσού.

Αναφέροντας τους λόγους, είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις σταματάνε, ο πρόεδρος υποστηρίζει δύο φατρίες στην Οδησσό και παραδίδουν την περιοχή στα χέρια των εχθρών της Ουκρανίας.

«Πραγματικά στην περιοχή της Οδησσού ο πρόεδρος υποστηρίζει προσωπικά δύο φατρίες: μία συμμορία γκάνγκστερ, με δολοφόνους τύπου ‘90 του Trukhanov [ο δήμαρχος της Οδησσού Gennady Truhanov] Και την διεφθαρμένη φατρία «Ισμαήλ» του Urbanskiy [ο επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου της Οδησσού Anatoliy Urbanskiy ]. Και όλη η εξουσία στην περιοχή δόθηκε σε αυτούς τους δύο και στους σύμμαχους τους αυτονομιστές από το «Nash kray» ( το πολιτικό κόμμα [«Η γη μας»] και από τον Anton Kisse [αντιπρόεδρος του «Nash kray», βουλευτής από την ομάδα «Αναγέννηση»] », είπε.

«Σε αυτήν την κατάσταση, αποφάσισα να παραιτηθώ και να ξεκινήσω μια νέα φάση του αγώνα», είπε σήμερα σε συνέντευξη στην Οδησσό.
Ήταν πεπεισμένος ότι στην Ουκρανία υπάρχουν αρκετά νέες, ενεργητικές και πεντακάθαρες δυνάμεις και άνθρωποι οι οποίοι δεν συνδέονται «με αυτό το απόβρασμα που επιβραδύνει τα πάντα έτσι».
«Θα ενωθούμε οπωσδήποτε και θα τελειώσουμε αυτή την μάχη με τη νίκη της Ουκρανίας. Για τους πολίτες της Οδησσού, για όλους τους άλλους κατοίκους της Ουκρανίας. Ο αγώνας συνεχίζεται και οπωσδήποτε θα κερδίσουμε», είπε ο Σαακασβίλι.
Υπάρχει μια πιθανότητα ότι ο Σαακασβίλι μπορεί να δημιουργήσει στην Ουκρανία το κόμμα του, στο οποίο θα εμπιστευτεί το πληθυσμό. Αφού τον θεωρούν ως έναν έμπειρο μεταρρυθμιστή, ο οποίος κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βελτιώσει την κατάσταση στη Γεωργία.
Όπως είναι γνωστό, στις 29 Μαΐου του 2015, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko έδωσε την ιθαγένεια στον πρώην Πρόεδρο της Γεωργίας Μιχέιλ Σαακασβίλι και στις 30 Μαΐου τον διόρισε ως επικεφαλή της Περιφερειακής Δημόσιας Διοίκησης της Οδησσού.


Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1