| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι Soloshenko και Afanasiev επέστρεψαν στην Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SoloshenkoAfanasiev0

Στις 14 Ιουνίου 2016, ο Yuriy Soloshenko και ο Gennady Afanasiev που ήταν άδικα φυλακισμένοι στη Ρωσία επέστρεψαν πίσω στην Ουκρανία.

«Ευχαριστώ ειλικρινά τον ουκρανικό λαό, τις ουκρανικές αρχές ... ότι η Ουκρανία και η Ουκρανοί παλεύουν για κάθε πολίτη μας», είπε ο Afanasiev.

Ο γραμματέας Τύπου του Πρόεδρου, Svyatoslav Tseholko, διαβεβαίωσε: «Η ομάδα του Πρόεδρου θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για τους άλλους Ουκρανούς κρατούμενους όμηρους στη Ρωσία να επιστρέψουν σπίτι».

Οι άνδρες ανταλλάχτηκαν με την Elena Hlischynska και τον Vitaliy Didenko, οι οποίοι κατηγορούνται στην Ουκρανία για αποσχιστικές τάσεις - ήταν μεταξύ των διοργανωτών και των ενεργών συμμετεχόντων στο λεγόμενο «Λαϊκό Συμβούλιο της Βεσσαραβίας».

Ο 73-χρονος Yuriy Soloshenko, που ήταν ο μεγαλύτερος μεταξύ των Ουκρανών πολιτικών κρατουμένων, κατηγορήθηκε από τις ρωσικές αρχές για κατασκοπεία.
Ο Gennady Afanasiev κατηγορήθηκε για την λεγόμενη «υπόθεση των τρομοκρατών της Κριμαίας». Με βασανιστήρια από ηλεκτρικό ρεύμα παραδέχθηκε «ενοχή» του και καταδικάστηκε μόνο για 7 χρόνια αυστηρού καθιστού.

Οι απελευθερωμένοι Ουκρανοί, λόγω των προβλημάτων υγείας θα εξεταστούν στο νοσοκομείο και θα τους παρέχουν την ιατρική βοήθεια.


Άννα Μανιάτη