| sadowod.com | vivaspb.com |

Έλληνες και Ουκρανοί θα κάνουν ταινία στο Πρυκαρπάττυα

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Στις 19 Αυγούστου, στο Ivano-Frankivsk παρουσιάστηκε η ουκρανό-ελληνική ταινία που θα γυριστεί στα Καρπάθια: «Απίστευτη ελληνική κηδεία στα Καρπάθια».

Ο κύριος χαρακτήρας της ταινίας είναι ο Bogdan Benyuk. Για τους υπόλοιπους ηθοποιούς θα ανακοινωθεί σύντομα ένα casting, πολλοί από τους οποίους θα είναι ντόπιοι. Η ταινία θα γυριστεί πιθανότατα το επόμενο έτος ή στις αρχές του 2020. Είναι συγχρηματοδοτούμενη από την ελληνική κυβέρνηση, δωρητές και την Ουκρανική Κρατική Επιτροπή Κινηματογράφου.

Θα είναι μια ταινία για έναν Έλληνα νεαρό που στην κηδεία της μητέρας του για πρώτη φορά έρχεται στο Πρυκαρπάττυ, όπου συναντά τον παππού του.

«Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία, αλλά πολύ απλή. Για τη ζωή ενός αγοριού που έρχεται στον παππού του στα Καρπάθια Όρη από την Ελλάδα. Που ψάχνει τις ρίζες του εδώ. Για την παρανόηση των γενεών...», δήλωσε ο διευθυντής Γρηγόρης Καραντινάκης.

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε την άποψη του Έλληνα σκηνοθέτη για τον τρόπο ζωής μας και την Ουκρανία. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Βερχοβένια, στο Κριβόβνινο, βρήκαμε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τις παλιές παραδόσεις, ελπίζω ότι αυτό θα μπει στο σενάριο, γιατί δεν έχουμε κάνει ταινίες στα βουνά εδώ και πολύ καιρό. Αυτό θα βοηθήσει στην προώθηση των Καρπαθίων στους τουρίστες», δήλωσε ο Volontimir Filippov, ο οποίος είναι γνωστός για την παραγωγή των ταινιών «Cherboniy», «Ivan-Sila», «Hnizdo horlyci».

Μέρος των χώρων κινηματογράφησης θα συμπέσει με τις σκηνές της λατρευτικής ταινίας «Σκιές των Ξεχασμένων Προγόνων» του Σεργκέι Παραντζάνοφ. Ο Έλληνας παραγωγός παραδέχτηκε ότι αυτή η ταινία επηρέασε σημαντικά τη ζωή του.

Παρεμπιπτόντως, η ελληνική εταιρεία που παράγει αυτή την ταινία, εργάστηκε στις ταινίες «Ο αστακός» και «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί».

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: uagreeks.com