| sadowod.com | vivaspb.com |

Συνάντηση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, με Υπουργό Εξωτερικών Ουκρανίας, P. Klimkin (Νέα Υόρκη, 18.09.2017)

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συναντήθηκε, σήμερα, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Pavlo Klimkin.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και αποτέλεσε μια ευκαιρία ενδελεχούς ανταλλαγής απόψεων επί θεμάτων περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ουκρανική κρίση και τις πρόσφατες συναφείς εξελίξεις, καθώς και στις σχέσεις Ουκρανίας-ΕΕ, υπό το πρίσμα και της κατάργησης υποχρέωσης θεώρησης για τους Ουκρανούς πολίτες που ταξιδεύουν στον χώρο Σένγκεν.

Τέθηκαν επίσης ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων που άπτονται της εκπαίδευσης των μειονοτήτων στην Ουκρανία, σχετικά με τα οποία ο Έλληνας Υπουργός ζήτησε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα της εκεί ελληνικής μειονότητας.

Επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων και διαπιστώνοντας την ανάγκη περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου κατά την επίσκεψη του κ. Klimkin στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Πηγή: mfa.gr