| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι αρχές της Κύπρου θα παρέχουν στους Ουκρανούς συναδέλφους τους πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς των πρώην αξιωματούχων

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

 Cyprus Ahmetov

Οι αρχές της Κύπρου σκοπεύουν να παράσχουν στους Ουκρανούς συναδέλφους τους πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς των πρώην δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας, Yevhen Yenin.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια συμφωνία θα βοηθήσει τις αρχές να διεξαγάγουν έρευνα σχετικά με τις μηχανορραφίες των πρώην αξιωματούχων.
Ο Yenin πραγματοποίησε συνομιλίες με το Γραφείο Εισαγγελέα Κύπρου και ανέφερε τα αποτελέσματα στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο Facebook.
«Σύντομα, η Ουκρανία θα λάβει μια παρτίδα υλικού στο πλαίσιο διαδικασίας κατά των πρώην αξιωματούχων και των “πορτοφολιών” τους», αναφέρει η δήλωση.

Δεν είναι γνωστό ακόμη για ποιες πληροφορίες πρόκειται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο συνεχίζονται τα δικαστήρια με τον πλουσιότερο πρόσωπο της Ουκρανίας, Rinat Akhmetov. Κατηγορήθηκε για την αγορά τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Ukrtelecom σε χαμηλότερη τιμή. Σύμφωνα με απόφαση του Λευκωσίας, μέρος των λογαριασμών του επιχειρηματία μπλοκαρίστηκε. Επιπλέον, υπό το βάρος των κυρώσεων, μπορεί να κατασχεθεί το διαμέρισμά του σε ελίτ περιοχή του Λονδίνου. Επί του παρόντος, οι δευτεροβάθμιες αρχές εξετάζουν την υπόθεση.


Γιούλια Γκολοβάν

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη