| sadowod.com | vivaspb.com |

Το Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία για τη συμμετοχή της Ουκρανίας στα προγράμματα της ΕΕ COSME για επιχειρήσεις

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

CosmeUkraine

CosmeUkraine

Αυτό αναφέρει η υπηρεσία τύπου του Ουκρανού αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκής και Ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης.

Επισημαίνεται πως το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (2014-2020)», δηλαδή COSME, είναι ένα από τα βασικότατα προγράμματα ΕΕ με χρηματοδότηση 2,3 δις ευρώ, που κατευθύνεται στη δημιουργία ευνοϊκών προϋποθέσεων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανταλλαγή εμπειριών, αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των επιχειρηματιών, επέκταση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, δημιουργώντας μια επιχειρησιακή κουλτούρα σύμφωνα με τα βέλτιστα διεθνή πρότυπα.

Το πρόγραμμα προβλέπει επαγγελματική διαβούλευση, διεξαγωγή κατάρτισης, σεμιναρίων, διάφορες τομεακές συνδιασκέψεις για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, και προγράμματα ανταλλαγών, επιχειρησιακή πρακτική και επιπλέον αναζήτηση συνεργατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξάλλου, το πρόγραμμα προωθεί την εφαρμογή της Πράξης Μικρών Επιχειρήσεων για την Ευρώπη (Small Business Act for Europe) και την υλοποίηση του δικτύου «δικηγόροι επιχειρηματιών» - απεσταλμένοι για τα ζητήματα μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών (SME Envoys).

«Η αποτελεσματική εκτέλεση του προγράμματος επιτρέπει στους Ουκρανούς επιχειρηματίες να επωφεληθούν από περισσότερα πλεονεκτήματα της ζώνης ελεύθερων συναλλαγών μεταξύ της Ουκρανίας και της ΕΕ, θα βελτιώσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα των εγχώριων παραγωγών, και θα προωθήσει την ανάπτυξη του οικονομικού δυναμικού της Ουκρανίας και την εφαρμογή των βέλτιστων επιχειρηματικών πρακτικών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζουμε, ότι πέρυσι η Ουκρανία εντάχθηκε επίσημα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις COSME.

 

Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα
Πηγή: 1