| sadowod.com | vivaspb.com |

Η ΕΕ κατέληξε σε συμφωνία για την κατάργηση της βίζας για την Ουκρανία και τη Γεωργία.

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

EUVisaFree2

Στις 7 Δεκεμβρίου, το Συμβούλιο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησαν σε ένα συμβιβαστικό κείμενο σχετικά με την αναθεώρηση του μηχανισμού αναστολής που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις υπάρχουσες συμφωνίες σχετικά με την ελευθέρωση των θεωρήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι σε θέση να αναστείλει προσωρινά το καθεστώς χωρίς βίζα σε τρίτες χώρες για περίοδο 9 μηνών για ορισμένες κατηγορίες πολιτών μιας χώρας. Αν δεν πρόκειται να εξαλειφθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στην αναστολή του καθεστώτος χωρίς βίζα, τότε η Επιτροπή μπορεί να αναστείλει τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στη ζώνη Σένγκεν για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

«Αυτή η συμφωνία είναι ισορροπημένη. Είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της πολιτικής της ΕΕ για την απελευθέρωση της βίζας. Ο ισχύων μηχανισμός δεν είναι επαρκής και θα βελτιωθεί », είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας και ο πρόεδρος της συνεδρίασης του Συμβουλίου της ΕΕ, Ρόμπερτ Καλινιάκ.

Το επόμενο βήμα σχετικά με την παραχώρηση του καθεστώτος χωρίς βίζα για την Ουκρανία και τη Γεωργία είναι μια ψηφοφορία στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2017.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1