| sadowod.com | vivaspb.com |

Schultz: Το Brexit δεν θα επηρεάσει την προθυμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να παράσχει καθεστώς ελεύθερης βίζας στην Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΕΕ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, οι εσωτερικές διαδικασίες που σχετίζονται με το Brexit, δεν θα επηρεάσουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο θέμα του καθεστώτος παροχής ελεύθερης βίζα στους πολίτες της Ουκρανίας.

Οι εσωτερικές διαδικασίες που συνδέονται με την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, δεν επηρεάζουν την ετοιμότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να εξετάσει τη θέσπιση ενός καθεστώτος μετακίνησης εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς βίζα για τους πολίτες της Ουκρανίας. Ο Πρόεδρος του ΕΚ Martin Schulz διαβεβαίωσε γι αυτό τον Poroshenko κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του Προέδρου της Ουκρανίας.

Ο Petro Poroshenko, με τη σειρά του, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τρέχουσες εγχώριες δυσκολίες δεν θα οδηγήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να εστιάζεται αποκλειστικά στα προβλήματά της, αλλά θα αποτελέσουν το νέο κίνητρο για καινούργια επιτυχημένα πρότζεκτ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ένα εκ των οποίων θα μπορούσε να αποτελέσει η Ουκρανία.

Ο Poroshenko , την παραμονή της έκδοσης της απόφασης της ΕΕ να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις Βρυξέλλες, παρέδωσε στους αρχηγούς της ΕΕ πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ. Και τόνισε στο πρακτορείο «Interfax-Ουκρανίας» ότι αναμένει την επέκταση των κυρώσεων.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1