| sadowod.com | vivaspb.com |

«Μυθος» στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Myth1

Η μοναδική προβολή του ντοκιμαντέρ «ΜΥΘΟΣ» και η συνάντηση με τους δημιουργούς του θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 13 Απριλίου 2019 στην Αθήνα.

Ο «ΜΥΘΟΣ» είναι η νέα ταινία του Λεονίντ Κάντερ και του Ιβάν Ιασνίι, η οποία αφηγείται την ιστορία της ζωής του Βασίλ Σλιπάκ, ενός τραγουδιστή της όπερας με παγκοσμίου φήμης όνομα και μοναδική φωνή.

Ο Βασίλ γεννήθηκε στο Λβιβ, αλλά αργότερα μετακόμισε στη Γαλλία, όπου ζούσε για 19 χρόνια. Εκεί είχε όλα όσα ονομάζουμε «ευτυχία»: το όνομα, την επιτυχημένη καριέρα σε παγκόσμιες σκηνές όπερας, τους πιστούς φίλους και την αγάπη.

Συμμετείχε ενεργά στην Επανάσταση της Αξιοπρέπειας, ανέλαβε την ηγεσία στις διαδηλώσεις στη Γαλλία για την υποστηρίξη της ευρωπαϊκής επιλογής της Ουκρανίας και στη συνέχεια εντάχθηκε στο εθελοντικό κίνημα για να βοηθήσει την Ουκρανία. Φαίνεται πως έκανε υπεραρκετά για ένα δημιουργικό άτομο.

Όμως όταν ο πόλεμος ήρθε στην πατρίδα του, ο Βασίλ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σκηνή και την καριέρα του στην Ευρώπη για να καταταχθεί εθελοντικά στο στρατό. Ο Βασίλ Σλιπάκ (ψευδώνυμο «Μύθος») πέθανε από μια σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή κατά τη διάρκεια της πολεμικής αποστολής στο Δονμπάς. Βραβεύτηκε μεταθανάτια με το παράσημο «Αστέρι του Ήρωα».

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 18:00 στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ»
στην διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 109, 115 24, Αθήνα.
Είσοδος ελεύθερη με προκαταχώρηση.
Πληροφορίες και κρατήσεις – τηλ.: 210 69 22 657, 210 83 10 063,

INVITATION GREEK page 0001

INVITATION GREEK page 0001