| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα υπέβαλε επιστολή στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 18 Δεκέμβρη, ο Έκτακτος και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία Σεργκέι Σουτἐνκο επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδος Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία έλαβαν μετά την επίσημη τελετή, υπήρχε συζήτηση για την κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών, ιδίως στον πολιτικό και οικονομικό τομέα.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ελλάδας για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και εξέφρασε την ελπίδα για συνεχή στήριξη της Ουκρανίας από τη φιλική Ελλάδα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ουκρανικής Πρεσβείας.

Αξιοποιώντας την ευκαιρία, ο Πρέσβης Σ. Σουτένκο εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Παύλοπουλος θα επισκεφθεί την Ουκρανία τον επόμενο χρόνο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, η επίσκεψη του Παυλόπουλου θα είναι σημαντική για την εμβάθυνση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Μετάφραση: Julia Golovan

Πηγή: Embassy of Ukraine in Greece