| sadowod.com | vivaspb.com |

Συλλήψεις για διακίνηση μεταναστών με σκάφος στην Αιτωλοακαρνανία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

limeniko 63

Σκάφος, με σημαία Ουκρανίας, που έφερε το διακριτικό SOYUZ, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στο οποίο επέβαιναν 65 μετανάστες εντοπίστηκε, το πρωί της Τρίτης, στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Βασιλική Αιτωλοακαρνανίας.

Το σκάφος εντόπισε, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Πατρών μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος, του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών και του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν οι τρεις Ουκρανοί χειριστές του, ηλικίας 32, 30 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος Έλληνας και ένας 37χρονος Ιρανός, οδηγός και συνοδηγός φορτηγού αυτοκινήτου, με το οποίο οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο σημείο που τους περίμενε το σκάφος, το οποίο οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού στο λιμάνι των Πατρών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το σκάφος, το φορτηγό αυτοκίνητο, έξι κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ.


Πηγή: 1