| sadowod.com | vivaspb.com |

Δήλωση σχετικά με την παράσταση της ψευδό-ουκρανικής ομάδας στο φεστιβάλ του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων "Πολιτισμός των 5 ηπείρων"

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Maronitis Festival0

Maronitis Festival0

31 Αυγούστου και 1-2 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Άλσος Βεΐκου ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων (Πρόεδρος, κος Ιωάννης Μαρωνίτης) διοργάνωσε φεστιβάλ «Πολιτισμός των 5 ηπείρων».

Το Συντονιστικό Συμβούλιο της Ενιαίας Διασποράς των Ουκρανών στην Ελλάδα με υπευθυνότητα δηλώνει ότι η ομάδα, η οποία είχε εμφανιστεί σε φεστιβάλ με τις δήθεν ουκρανικές στολές και δήθεν εκπροσωπούσε στο φεστιβάλ την Ουκρανία, δεν είχε καμία σχέση με την ουκρανική Διασπορά στην Ελλάδα. Επίσης η ελεεινή παρουσίαση της ομάδας δεν έχει καμία σχέση με την ουκρανική κουλτούρα. Επιπλέον, η παρουσίαση αυτής της ψευδό-ουκρανικής ομάδας εξαπατά και υποτιμά την εικόνα της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Πάνω από 4 χρόνια η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς και μια ισχυρή εκστρατεία παραπληροφόρησης κατά της Ουκρανίας στον κόσμο. Οι πολίτες της Ρωσίας έχουν ήδη αποδείξει την ικανότητά τους να προσποιούνται και να εμφανίζονται σαν λύκοι σε μορφή προβάτου, να χακάρουν και να παρεμβαίνουν στις προεκλογικές εκστρατείες.

Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η γνωστή στην ελληνική κοινωνία οργάνωση, υπό την κάλυψη του ονόματος ενός τόσο αξιόλογου οργανισμού όπως η UNESCO, έγινε μέσο της ρωσικής εκστρατείας παραπληροφόρησης κατά της Ουκρανίας.

Κύριε Μαρωνίτη! Είστε ένας άνθρωπος που για περισσότερα από 20 χρόνια συνεργάζεται με την ουκρανική κοινότητα της Ελλάδας, τα συγκροτήματα της οποίας έχουν επανειλημμένα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις σας. Επανειλημμένα έχετε επισκεφτεί την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία... Εσείς που επισκεφθήκατε το Κίεβο και το Λβιβ για να προσελκύσετε τουρίστες στις καλοκαιρινές σας κατασκηνώσεις. Όχι κάποιος άλλος, αλλά εσείς, στο φεστιβάλ της οργάνωσής σας, ξεφτυλίζετε την εικόνα της Ουκρανίας. Εκτός από την επαίσχυντο παρουσιαστικό του ψευδό-συγκροτήματος, βάζετε δίπλα την ουκρανική και τη ρωσική σημαία και ποζάρετε σε αυτό το φόντο. Δηλώνετε σε όλη την Αθήνα ότι στο φεστιβάλ παρουσιάζεται ο ουκρανικός πολιτισμός, κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Κύριε Μαρωνίτη! Βάζοντας δίπλα την ουκρανική και τη ρωσική σημαία, εσείς:
• αναγνωρίζετε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας; ·
• αναγνωρίζετε την κατάληψη του Donbass από φιλορωσικούς τυχοδιώκτες.
• στηρίζετε την οπλοποίηση των φιλορωσικών αυτονομιστών του Donbass από τη Ρωσία.
• αγνωείτε τον θάνατο των επιβατών του αεροσκάφους MH-17.
• υποστηρίζετε την παράνομη κράτηση και βασανιστήρια τους περισσότερους από 100 Ουκρανούς πολίτες στη Ρωσία ·
• περιφρονείτε χιλιάδες Ουκρανούς που ζουν στην Ελλάδα.
• περιφρονείτε ένα ανεξάρτητο κράτος - την Ουκρανία.

Το Συντονιστικό Συμβούλιο της Ενωμένης Διασποράς των Ουκρανών στην Ελλάδα ζητά από εσάς μια εξήγηση και μια δημόσια συγνώμη για την αμέλεια όσον αφορά τη διοργάνωση του φεστιβάλ «Πολιτισμός των 5 ηπείρων», για την προσπάθειά σας της προσβολής και την ταπείνωσης της Ουκρανίας και των πολιτών της.