| sadowod.com | vivaspb.com |

Workshops για το ουκρανικό κέντημα και τη μόδα πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Pokaz

Pokaz

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Βισιβάνκα, την Αθήνα επισκέφτηκαν η Ουκρανές καλλιτέχνιδες Daria Stasiouk και Lidiia Lushchyk.

Η Lidiia Lushchyk παρέθεσε ένα master class για τις γυναίκες πρόσφυγες, όπου οι συμμετέχουσες έμαθαν να σχεδιάζουν και να ράβουν φούστες για τα κορίτσια. Επίσης μοίρασε τις γνώσεις της για την δημιουργία του κιμονό και τη διακόσμηση μαλλιών. Πραγματοποιήθηκε και επίδειξη μόδας ουκρανικών σύγχρονων κεντημένων ενδυμασιών.

02

Η Lidiia Lushchyk είναι μέλος της Εθνικής Ένωσης θεατρικών δημιουργών  του πολιτισμού στα θεατρικά εργαστήρια της Ουκρανίας. Είναι συγγραφέας και καλλιτεχνική διευθύντρια του διεθνούς φεστιβάλ των εθνικών πολιτισμών «Η νεαρή κοπέλα» (2007-2014).

00

00

Είναι διαχειρίστρια του λαϊκού θεάτρου κουστουμιού «Η νεαρή κοπέλα» (2002- 2014). Μέχρι το 2014 δούλευε ως επικεφαλής καλλιτέχνιδα  των θεατρικών εργαστηρίων του  Ντόνετσκ . Από το 2014 μένει στο Κίεβο.

Η Daria Stasiouk, διακεκριμένη καλλιτέχνιδα  λαϊκής τέχνης πραγματοποιήσε ένα master class για την πλέξη με χάντρα και κέντημα από το βιβλίο του Kolbenhaer στο χώρο του Melissa Network for Migrant Women, όπου οι συμμετέχοντες κεντούσαν το δέντρο της ζωής και συναντήθηκαν με τις ουκρανικές παραδόσεις.

003

003

Συμμετείχαν γυναίκες από διαφορετικές χώρες, αλλά η φιλική ατμόσφαιρα έκανε τη δουλειά της και στο τέλος δεν υπήρχε ανάγκη για μετάφραση, γιατί όλοι καταλάβαιναν τις βασικές εκφράσεις.

000

000


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: global-ukraine-news