| sadowod.com | vivaspb.com |

Τα Ουκρανόπουλα της Ελλάδας ζητάνε Ειρήνη για την Ουκρανία

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

UHTH ChildrenPeace0

UHTH ChildrenPeace0

Την υποστήριξή τους στους στρατιώτες που υπερασπίζονται την Ουκρανία σε αυτή τη δύσκολή στιγμή εξέφρασαν τα παιδιά του Ουκρανικού κυριακάτικου σχολείου της Κοινότητας της ουκρανικής διασποράς στην Ελλάδα και των Ελλήνων φιλοουκρανών “Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη” το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.

Η Γαλήνη Μασλιούκ, πρόεδρος της Κοινότητας, απευθυνόμενη στα παιδιά και τους παρευρισκόμενους, είπε ότι η τελευταία βδομάδα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τα παιδιά στην Ανατολική Ουκρανία, λόγο των βομβαρδισμών σκοτώθηκαν οι Ουκρανοί στρατιώτες, πολλοί υπέστη τραυματισμούς, και χιλιάδες παιδιά έμειναν χωρίς νερό και θέρμανση σε πολύ κρύες μέρες, όταν το θερμόμετρο δείχνει θερμοκρασία είκοσι βαθμούς κάτω από το μηδέν. Η διευθύντρια του σχολείου Άννα Παβλιούκ κάλεσε τα παιδιά να στείλουν το δικό τους “ζωντανό” χαιρετισμό στους υπερασπιστές της Πατρίδας τους.

Οι μαθήτριες του σχολείου – η Μαριλένα Χίμιτς και η Βαλέρια Μπίκοβα είπαν στα ουκρανικά και στα ελληνικά: “Είμαστε Ουκρανοί. Είμαστε μαθητές του Ουκρανικού κυριακάτικου σχολείου, που λειτουργεί στην Κοινότητα “Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη” εδώ και 15 χρόνια. Ζητάμε ΕΙΡΗΝΗ!”. Η μαθήτρια της έκτης τάξης Χριστίνα Παπαδοπούλου διηγήθηκε: “Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Η μαμά μου είναι Ουκρανή. Και η ουκρανική, και η ελληνική – είναι οι μητρικές μου γλώσσες. Αγαπώ πολύ τη χώρα όπου γεννήθηκε η μαμά μου. Ζητώ Ειρήνη για τη χώρα μου!”.

UHTH ChildrenPeace1

UHTH ChildrenPeace1

Τα μικρότερα παιδιά του σχολείου έφτιαξαν για τους Ουκρανούς στρατιώτες ζωγραφιές, όπου μόνα τους, χωρίς οποιαδήποτε βοήθεια της δασκάλας έγραψαν πόσο αγαπάνε την Ουκρανία και πόσο όμορφη χώρα είναι, επίσης έφτιαξαν από το χαρτί περιστέρια Ειρήνης, τα οποία θα στείλουν στην Ανατολική Ουκρανία για να σταματήσει ο πόλεμος.

“Στρατιώτες, είμαστε μαζί σας! Να σας φυλάει ο Θεός! Ζήτω η Ουκρανία! Ζήτω οι Ήρωες! Θέλουμε Ειρήνη!” – έστειλαν μαζί τον χαιρετισμό τους οι μικροί Ουκρανοί της Ελλάδας στην παγωμένη Αβντίϊβκα, όχι μόνο στους στρατιωτικούς-υπερασπιστές, αλλά και στα παιδιά της ταλαιπωρημένης από τον πόλεμο Ανατολικής Ουκρανίας.

Με το μήνυμά τους τα Ουκρανάκια της Ελλάδας όχι μόνο δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους που φυλάνε την Πατρίδα τους, αλλά στέλνουν επίσης σήμα ανησυχίας στην ελληνική κοινωνία – “Η Ουκρανία φλέγεται. Παιδιά της Ουκρανίας χρειάζονται Ειρήνη. Η Ουκρανία έχει ανάγκη από συμπαράσταση του κόσμου. Η Ουκρανία χρειάζεται Ειρήνη”.

Πηγή: Ukrainian-Greek Thought