| sadowod.com | vivaspb.com |

Έκκληση της Ουκρανικής κοινότητας της Ελλάδας στη Βουλή της Ελλάδας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Letter Parlement Avdiivka0

Προς Κύριο Νικόλαο Βούτση,Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, 01-02-2017

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Η Κοινότητα της Ουκρανικής Διασποράς στην Ελλάδα «Ουκρανο-Ελληνική Σκέψη» καταγγέλλει τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση

και τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσουν σθεναρά αυτή τη σοβαρή κλιμάκωση από τη Ρωσική Ομοσπονδία και να απαιτήσει τη δέσμευση της Ρωσίας στην κατάπαυση του πυρός που έχει υπογράψει. Επιπλέον, καλούμε τις Ευρωπαϊκές αρχές να συνεργαστούν με τους συμμάχους μας για να αυξήσουν σημαντικά τις κυρώσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, ως απάντηση στην αυξημένη ρωσική επιθετικότητα.

Σύμφωνα με δήλωση του Ουκρανικού Υπ. Εξ., τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν μαζικές επιθέσεις σε ολόκληρη την γραμμή επαφής, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα όπλα, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων «Grad», πυροβόλων 152 και 122χιλ, όλμων 120 και 82χιλ και τεθωρακισμένων, όλων αυτών απαγορευμένων από τις συμφωνίες Μινσκ, καθώς και φορητά όπλα. Από τα Ρωσικά πυρά σκοτώθηκαν οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και δεκάδες περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

Οι άμαχοι επίσης υποφέρουν λόγω του βομβαρδισμού των κατοικημένων περιοχών: δύο πολίτες έχουν τραυματιστεί. Ο βομβαρδισμός έχει διακόψει πλήρως την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις πόλεις Γιασινόβατα και Αβντίγιβκα. Οι καταστροφές από τον πρόσφατο βομβαρδισμό έχουν αφήσει 17.000 κατοίκους της Αβντίγιβκα χωρίς νερό, ηλεκτρικό ή θέρμανση σε συνθήκες παγετού. Μια συντηρητική εκτίμηση απαριθμεί 2,500 από αυτά τα άτομα ως παιδιά. Μέχρι και 400.000 άτομα στις γειτονικές περιοχές διατρέχουν τον κίνδυνο υποθερμίας με θερμοκρασίες που πέφτουν κάτω από -20°C κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τη συνέχιση των βομβαρδισμών από μαχητές, η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή συνεχίζει να χειροτερεύει. Η Ουκρανία έχει αναλάβει την ευθύνη για την ευημερία του λαού της, κάνοντας προετοιμασίες για την παροχή θέρμανσης έκτακτης ανάγκης για τους κατοίκους της Αβντίγιβκα και την εκκένωση των
κάτοικων, όπως απαιτείται.

Οι ενέργειες του Κρεμλίνου μπορούν να χαρακτηριστούν ως έγκλημα πολέμου, μια κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης της 12ης Αυγούστου 1949, και μιας παράνομης, απρόκλητης και εκτεταμένης καταστροφής περιουσιών που δε δικαιολογείται από στρατιωτική αναγκαιότητα.

Προφανώς, η τρέχουσα κλιμάκωση στο Ντόνμπας είναι μια σαφής ένδειξη της συνεχιζόμενης από τη Ρωσία, κραυγαλέας περιφρόνησης των υποχρεώσεών της, στο πλαίσιο των συμφωνιών του Μινσκ, με απώτερο σκοπό την αποτροπή της σταθεροποίησης της κατάστασης και την επίτευξη οποιασδήποτε προόδου στην ασφάλεια και τον ανθρωπιστικό τομέα.

Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή ή παθητική, ενώ η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάζει τους διεθνείς νόμους και τάξη προκειμένου να ακολουθήσει τις αυτοκρατορικές φιλοδοξίες της. Η Ρωσία δεν μπορεί να θεωρείται αξιόπιστος εταίρος στον πόλεμο κατά των τρομοκρατών ενώ ταυτόχρονα η Ρωσία διεξάγει τις δικές της εκστρατείες τρόμου εναντίων αθώων πολιτών.

Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει τη βία, να τιμήσει την κατάπαυση του πυρός, να αποσύρει τα βαρέα όπλα, και τέλος, να μην επιχειρεί να καταλάβει νέα εδάφη πέρα από τη γραμμή επαφής. Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει τη βία και να επιτρέψει την αποκατάσταση των υποδομών ζωτικής σημασίας. Η Ρωσία και οι αυτονομιστές πρέπει να δείξουν δημόσια την προθυμία να συμμορφωθούν πλήρως με την κατάπαυση του πυρός, ένα κύριο συστατικό των συμφωνιών του Μινσκ, που έχουν τόσο συχνά παραβεί, ή πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των εκ προθέσεως παραβιάσεών τους.

Για αυτό, ζητούμε από την Ελληνική Δημοκρατία, μαζί με τις Ευρωπαϊκές Αρχές και τους διεθνείς μας εταίρους μας να εντείνουν την πολιτική και διπλωματική πίεση στο Κρεμλίνο ώστε να σταματήσει η επικίνδυνη κλιμάκωση στο Ντόνμπας και να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή.

Η Πρόεδρος Galini Masliouk
Η γραμματέας Lesia Nedelcheva

Πηγή: Ukrainian-Greek Thought

Letter Parlement Avdiivka1

Letter Parlement Avdiivka1

Letter Parlement Avdiivka2

Letter Parlement Avdiivka2