| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε στη Μαριούπολη την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου διεθνούς εταιρικής στήριξης για την ανάκτηση και μελλοντική επανένταξη του Ντόνμπας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 ReThink0

ReThink0

Το πρώτο επενδυτικό φόρουμ RE: THINK. Invest in Ukraine πραγματοποιήθηκε στη Μαριούπολη την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ουκρανικών αρχών, καθώς και ουκρανικών και ξένων επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε κατά την έναρξη του φόρουμ.

Περίπου 700 άτομα συμμετείχαν στο φόρουμ και 200 δημοσιογράφοι κάλυψαν την εκδήλωση. Εκατοντάδες έργα παρουσιάστηκαν στους επενδυτές, καθώς και ένας πλήρης κατάλογος ιδιωτικοποίησης. Επίσης έχουν υπογραφεί 12 μνημόνια που ανοίγουν το δρόμο για δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα.

«Στο φόρουμ ήρθαν αντιπρόσωποι από περισσότερες από 40 χώρες, εταιρείες και οργανισμούς με συνολικό προϋπολογισμό ύψους σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ μιλήσαμε με την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΤΑΑ και με ιδιώτες επενδυτές, πιστεύω ότι οι φιλόδοξοι στόχοι μας για οικονομική ανάπτυξη θα γίνουν πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Ζελένσκι σχετικά με τα αποτελέσματα της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Ταμείου διεθνούς εταιρικής στήριξης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάκτηση και μελλοντική επανένταξη του Ντόνμπας .

«Μιλώντας για το μέλλον, μαζί με τον συνεργάτη μας, την Παγκόσμια Τράπεζα, ξεκινάμε το Ταμείο διεθνούς εταιρικής στήριξης για την ανάκτηση και μελλοντική επανένταξη του Ντόνμπας. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν σε αυτό το σπουδαίο έργο», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους κατά το κλείσιμο του επενδυτικού φόρουμ RE: THINK. Invest in Ukraine στη Μαριούπολη, περιοχή του Ντονέτσκ.

ReThink1

ReThink1


Ο αρχηγός του κράτους υπενθύμισε ότι στην Ουκρανία έχουν θεσπιστεί νόμοι που προωθούν την οικονομική απορύθμιση. Επιπλέον, στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη σημαντική ιδιωτικοποίηση της κρατικής ιδιοκτησίας και της μεταρρύθμισης της αγοράς της γης.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε όλους, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών αντιπροσωπειών, των κυβερνητικών και επιχειρηματικών εκπροσώπων, για τη συμμετοχή τους στο φόρουμ.

«Η Μαριούπολη δεν είναι μόνο ένα από τα κύρια φυλάκια της Ουκρανίας. Είναι επίσης αφετηρία για το νέο μέλλον της χώρας μας».


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη


Πηγή: www.president.gov.uawww.dt.ua