| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία είναι η τρίτη στην εφοδιαστική αλυσίδα στο μετασοβιετικό χώρο

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Logistics

Logistics

Σύμφωνα με τα δεδομένα της έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, στο Δείκτη Απόδοσης Logistics (LPI) η Ουκρανία το 2018 κατέκτησε την 66η θέση ανάμεσα σε 160 χώρες, όσο αφορά την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας με 2,83 μονάδες.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση (η μελέτη διεξάγεται κάθε δύο χρόνια), η Ουκρανία ανέβηκε κατά 14 θέσεις. Βρίσκεται μεταξύ της Σερβίας και της Αιγύπτου, και στο μετασοβιετικό χώρο είναι η τρίτη, μετά την Εσθονία (3,31 μονάδες, 36η θέση) και την Λιθουανία (3,02 μονάδες, 54η θέση).

Η συνολική αξιολόγηση συμπεριλαμβάνει έξι τομείς, στις οποίες αξιολόγησαν τις χώρες. Στις «τελωνειακές διαδικασίες» η Ουκρανία κέρδισε 2,49 μονάδες, στις υποδομές - 2,22 μονάδες, στις διεθνείς μεταφορές - 2,83 μονάδες, στην υλικοτεχνική επάρκεια - 2,84 μονάδες, στην παρακολούθηση εμπορευμάτων - 3,11 μονάδες, στην επικαιρότητα της παράδοσης - 3,42 μονάδες.

Την ηγεσία κέρδισε η Γερμανία με συνολικό αποτέλεσμα LPI 4,2 μονάδες. Την ακολουθεί η Σουηδία, το Βέλγιο, η Αυστρία και η Ιαπωνία. Η δεύτερη πεντάδα περιλαμβάνει τις Κάτω Χώρες, τη Σιγκαπούρη, τη Δανία, τη Βρετανία και τη Φινλανδία.

Οι ΗΠΑ μπήκανε στα πρώτα δέκα και εγκαταστάθηκαν στην 14η θέση. Η Ρωσία πήρε τη 75η θέση.


Πηγή: 1