| sadowod.com | vivaspb.com |

Η «Ukrtransgaz» λειτούργησε τον πρώτο ηλιακό ηλεκτροσταθμό

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κρατική εταιρεία «Ukrtransgaz», ως διαχειριστής του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου, εκτόξευσε την πρώτη ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας 300 kW, στη βάση του δικού της υποκαταστήματος, της «Ukrhaztehzv'yazok».


Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Τύπου της εταιρείας, η ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας έχει χωρητικότητα 300 kW, ενώ ο σχεδιασμός και η κατασκευή της διήρκεσαν 11 μήνες.

«Ο χειριστής συνεχίζει να εφαρμόζει τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας στην παραγωγική διαδικασία, ωστόσο για τις ανάγκες του γραφείου και της βιομηχανικής πλατφόρμας του υποκαταστήματος «Ukrhaztehzv'yazok», χτίστηκε και θα τεθεί σε λειτουργία ένας ηλιακός ηλεκτροσταθμός ισχύος 300 kW», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης, ότι το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να παράγει περίπου 400 χιλιάδες Κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας σε ετήσια βάση. Αποτελείται από 1.140 ηλιακά πάνελ τα οποία καλύπτουν έκταση 1850 τετραγωνικών μέτρων.

«Ο σχεδιασμός και η κατασκευή της ηλιακής μονάδας παραγωγής ενέργειας διήρκεσε 11 μήνες. Υπολογίζουμε να συνεχιστεί αυτή η πρακτική και στις εγκαταστάσεις της πρωτοβάθμιας παραγωγής», πρόσθεσε η υπηρεσία Τύπου.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: ecology.unian.ua