| sadowod.com | vivaspb.com |

Το 41,1% εισαγωγών της Ουκρανίας ανήκει στο Κίεβο

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πέρυσι, το Κίεβο της Ουκρανίας ανέλαβε το 41,1% των εισαγωγών εμπορευμάτων και το 23,5% των ουκρανικών εξαγωγών.

Ταυτόχρονα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών το ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών του εξωτερικού εμπορίου της πρωτεύουσας μειώθηκε κατά $1,8 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή έφτασε στα 7,5 δισ. δολάρια.

Όσο αφορά τις εξαγωγές-εισαγωγές υπηρεσιών, παρόλο που η πρωτεύουσα είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην παροχή υπηρεσιών προς τους ξένους εταίρους (μεταφορές, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες), το Κίεβο εισάγει το 38% του συνολικού όγκου εισαγωγών της Ουκρανίας,. Εξαιτίας αυτού του γεγονός, το ισοζύγιο για το εμπόριο υπηρεσιών υπερβαίνει μόλις τα $500 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες του Ινστιτούτο Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών, η συγκέντρωση του εξωτερικού εμπορίου στην πρωτεύουσα είναι αναμενόμενη λόγου των συγκρούσεων στην περιοχή του Ντόνμπας. Ως αποτέλεσμα, συνεχίζεται η μετανάστευση του εμπορικού χρηματικού κεφαλαίου στην πρωτεύουσα από τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

«Σήμερα συνεχίζεται η μετατόπιση ροών του εξαγωγικού εμπορίου από τις αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών και της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή, την αφρικανική και την ασιατική αγορά. Η κατάκτηση νέων αγορών είναι ευκολότερη χάρη στη βοήθεια που προσφέρει το Κιέβο με τις πιο ανεπτυγμένες εμπορικές και μεσιτικές υποδομές του», σημειώνει ο Βιατσεσλάβ Ζουκ, εμπειρογνώμονας του τομέα Περιφερειακής Πολιτικής του Ινστιτούτου Κοινωνικών και Οικονομικών Ερευνών .

 

Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα

Πηγή: 1