| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Εμπορικός Αντιπρόσωπος ανέφερε τα βασικά εξαγώγιμα είδη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ExportMain

ExportMain

Τα βασικά εξαγώγιμα είδη είναι προϊόντα μεταποίησης αγροτικών επιχειρήσεων, μεταλλουργίας, μηχανολογίας, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και προϊόντα ξυλοβιομηχανίας.

Βασικά αντικείμενα εξαγωγών από την Ουκρανία στην ΕΕ είναι πρώτες ύλες και προϊόντα πρωτογενούς κατεργασίας κι για αυτό η Ουκρανία θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων ακριβώς στη βαθιά επεξεργασία και την προώθηση προϊόντων με υψηλότερη προστιθέμενη αξία.
Αυτό είπε η Εμπορικός Αντιπρόσωπος της Ουκρανίας, Ναταλία Μικόλσκα .

«Χρειαζόμαστε τώρα επικέντρωση σε στοιχειώδη εκμετάλλευση επενδύσεων από την ΕΕ, στην υποστήριξη της μεταποίησης και στην προώθηση των προϊόντων με υψηλότερη προστιθέμενη αξία» είπε, σημειώνοντας ότι στο γεωργικό τομέα, ένα από τα κύρια εξαγωγικά είδη, οι εξαγωγές προϊόντων επεξεργασίας έχουν αρχίσει να υπερισχύουν των πρώτων υλών.

Η κυρία Μικόλσκα επισήμανε επίσης, πως η αύξηση των εξαγωγών διασφαλίζεται μεταξύ άλλων με την ανάπτυξη της διασυνοριακής συνεργασίας. « Έχουμε τη μεγαλύτερη εξαγωγική ανάπτυξη με τις γειτονικές μας χώρες - την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία», - είπε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου της Ουκρανίας, οι εξαγωγές εμπορευμάτων από την Ουκρανία σε χώρες ΕΕ, κατά τη διάρκεια 9 μηνών του 2016 ανέρχονται σε 9.760 εκατομμύρια δολάρια. Μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασε η βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και η μεταλλουργία. Συγκεκριμένα, αύξηση των εξαγωγών του ηλιέλαιου κατά 8,5% και του καλαμποκιού αύξηση 7,2%. Η αύξηση στις εξαγωγές ημικατεργασμένου χάλυβα ανήλθε σε 6,7%, μεταλλευμάτων 6,3%, προϊόντων έλασης 5,5% και σιδηροκραμάτων 2,8%.

Μετάφραση: Κίρα Βερεστσάγκινα

Πηγή: 1