| sadowod.com | vivaspb.com |

Στη νότια Ουκρανία βρέθηκαν μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GasOdessaNew0

Το ουκρανικό ερευνητικό πλοίο «Iskatel» ανακάλυψε αποθέματα 35 δις. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη βορειοδυτική υφαλοκρηπίδα της Μαύρης Θάλασσας (περιοχή της Οδησσού).

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλή της Κρατικής Υπηρεσίας Γεωλογίας και Ορυκτών Πόρων της Ουκρανίας Mykola Boyarkin.

«Το γεγονός ότι η Ουκρανία έχει ξαναρχίσει την ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει μια τιτάνια μετατόπιση στη γεωλογική εξερεύνηση της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τα αποθέματα φυσικού αερίου είναι τουλάχιστον 40 δις. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην περιοχή των 7000 τετραγωνικών χιλιόμετρων στα βορειοδυτικά της Μαύρης Θάλασσας », είπε ο Boyarkin.

Τόνισε ότι η Ουκρανία έχει αρκετούς πόρους για να καλύψει τις δικές της ανάγκες στο φυσικό αέριο και έχει την ικανότητα να παράγει το δικό της.

«40 δις. κυβικά μέτρα ─ είναι ο πιο ελάχιστος αριθμός που μπορεί να ανακοινωθεί, επειδή μόνο στα δύο οικόπεδα που συμμετείχαν στην έρευνα στην αναφερόμενη περιοχή των 7000 τ.χλμ έχουν ήδη βρεθεί περίπου 35 δις. κυβικά μέτρων φυσικού αερίου. Ακόμα έχουν μείνει έξι οικόπεδα για να εξετάσουμε, τα οποία επίσης έχουν πολύ σημαντικά αποθέματα », δήλωσε ο Boyarkin.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1