| sadowod.com | vivaspb.com |

Αυτοί που κατέκτησαν την Κριμαία: νέα στοιχεία για το ρωσικό στρατό

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΚΡΙΜΑΙΑ

Η διεθνής κοινότητα «Informnapalm» δημοσίευσε νέα αποδεικτικά στοιχεία για τη συμμετοχή στην κατάληψη της Κριμαίας περισσότερων από χίλιους ρώσους στρατιώτες - με ονόματα, τίτλους και αριθμούς μονάδων. Και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας μίλησε για την παρουσία του ρωσικού στρατού στην Κριμαία και στο Ντονμπάς.

Κατά την κατάληψη της Κριμαίας συμμετείχαν 20 χιλιάδες άτομα στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας και νέα αποδεικτικά στοιχεία εμφανίζονται συνεχώς. Εκπρόσωποι της οργάνωσης «Ukrainian Cyber Alliance» παραβίασαν αρκετές πηγές του ρωσικού στρατού. Ανακάλυψαν έγγραφα στο email του αρχηγού της υπηρεσίας τροφίμων του μετόπισθεν της στρατιωτικής μονάδας №27777, Alexander Popov (18η ανεξάρτητη μηχανοκίνητη ταξιαρχία τυφεκιοφόρων φρουρών, θέσεις μόνιμης εγκατάστασης: Kalynovska και Khankala, Τσετσενία). Οι χάκερ έδωσαν αυτές τις πληροφορίες σε ακτιβιστές του διεθνούς πληροφοριακού δικτύου «Informnapalm».

«Και τα δύο έγγραφα αφορούν ένα εντελώς αθώο θέμα, σίτιση στρατιωτικών. Ωστόσο, τα πάντα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται με την πρώτη ματιά. Τα έγγραφα εκδόθηκαν στις 6 και 14 Μαρτίου του 2014. Αυτά είναι αποσπάσματα από τη διαταγή για να δοθούν σε περισσότερους από 1000 στρατιώτες έτοιμα γεύματα στρατού για 11 ημέρες για «την ολοκλήρωση της αποστολής μάχης». Φυσικά τίθεται το ερώτημα: ποιο είδος αποστολής μάχης πρόκειται να εκτελέσουν σχεδόν 1100 άτομα, 202 από τα οποία είναι στο τάγμα ειδικού σκοπού; Η Ρωσία, υποτίθεται, δεν είχε πόλεμο με κανέναν τον Μάρτιο του 2014, τουλάχιστον σύμφωνα με την ίδια τη Ρωσία. Ωστόσο, και τα δύο διαστήματα ταιριάζουν τέλεια στις ημερομηνίες της επιχείρησης για να καταλάβουν την Κριμαία», δήλωσε ο ομιλητής της διεθνούς κοινότητας «Informnapalm» Μιχαήλ Μακαρούκ.

Οι στρατιώτες της Ρωσίας ποστάρουν τα εγκλήματα πολέμου στο Διαδίκτυο – «Informnapalm»

Οι ακτιβιστές της «Informnapalm» για τρεις μήνες έψαχναν για επιστολές και φωτογραφίες των επωνύμων 1097 στρατιωτικών, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους με αποβατικά σκάφη ή μεταγωγικά αεροπλάνα και με φόντο το στρατιωτικό εξοπλισμό στην Κριμαία.

Όλες οι φωτογραφίες καταλήγουν στα εξής:

- Οι στρατιωτικοί είναι ντυμένοι με ακανόνιστες στολές χωρίς διακριτικά.

- Σε πολλές φωτογραφίες, οι στρατιώτες κρατάνε στα χέρια αυτόματα όπλα.

- Οι φωτογραφίες του ίδιου πλοίου ή αεροπλάνου υπάρχουν στο προφίλ ολόκληρης της ομάδας στρατιωτών, και σε μερικές φωτογραφίες υπάρχουν στρατιωτικές ομάδες.

- Οι στρατιωτικοί είναι ζεστά ντυμένοι, οι περισσότεροι φοράνε σκούφους, πράγμα που αποκλείει τη δυνατότητα λήψης των εικόνων το καλοκαίρι.

- Πολλοί στρατιώτες έχουν μετάλλια «Για την επιστροφή της Κριμαίας»

Αυτές, και πολλές άλλες λεπτομέρειες (τα σήματα αναγνώρισης των οχημάτων, οι ημερομηνίες, τα βίντεο στο «Youtube»), όπως σημειώνεται στο «Informnapalm» αποδείχνουν τη συμμετοχή των συγκεκριμένων στρατιωτών της 18ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ρωσικού στρατού στην κατάληψη της Κριμαίας. Οι ακτιβιστές σκοπεύουν να μεταφέρουν αυτά τα έγγραφα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας για την προετοιμασία της κατηγορίας της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας, καθώς και σε διεθνείς οργανισμούς.

Οι στρατιωτικές μονάδες που κατέλαβαν την Κριμαία, τώρα στο Ντονμπάς - Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών έχει επίσης στοιχεία σχετικά με τη συμμετοχή της 18ης ανεξάρτητης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας τυφεκιοφόρων φρουρών (18th Guards Motor Rifle Brigade) στην κατάληψη της Κριμαίας, όπου συμμετείχαν όλες οι μονάδες της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας, Vadim Skibitsky.

«Η κατάληψη της Κριμαίας μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε 3 στάδια. Στο πρώτο, συμμετείχαν οι μονάδες ειδικών δυνάμεων με την υποστήριξη της 810ης Ναυτικής Ταξιαρχίας, η οποία τότε ήταν σταθμευμένη στην Κριμαία. Στο δεύτερο στάδιο, με τη βοήθεια των μεταγωγικών αεροπλάνων, των πορθμείων και των αποβατικών πλοίων, μεταφέρθηκαν επιπλέον περίπου 7.000 στρατιώτες. Γενικά, περίπου 20 στρατιωτικές μονάδες συμμετείχαν στην κατοχή της Κριμαίας. Αεροπορικές-αποβατικές δυνάμεις, μηχανοκίνητα και πυροβόλα στρατεύματα, αεροπορική άμυνα. Ήταν σχεδόν όλες οι ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων, τάγματα της 7ης, και της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας και της 31ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας επίθεσης, οι πεζοναύτες του στόλου της Κασπίας Θάλασσας», δήλωσε ο Vadim Skibitsky.

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, σχεδόν όλες οι στρατιωτικές μονάδες που κατέλαβαν την Κριμαία, επισκέφτηκαν το Ντονμπάς. Στη νότια στρατιωτική περιοχή, δημιουργήθηκε επίτηδες ο 8ος Στρατός, ο οποίος ασχολείται με την αποστολή στρατιωτικού και τεχνικού εξοπλισμού στα ανατολικά της Ουκρανίας. Οι επιτροπές αυτού του στρατού τώρα ελέγχουν πολύ ενεργά την κατάσταση των πραγμάτων στο λεγόμενο πρώτο και δεύτερο στρατιωτικό σώμα των ομάδων Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. Υπάρχει πιθανότητα να είναι στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για μάχη.

Μόνο στις θέσεις διοίκησης στο Ντονμπάς υπάρχουν 750 Ρώσοι αξιωματικοί, χωρίς στρατιώτες και μισθοφόρους. Οι αρχηγοί των «σωμάτων», οι αναπληρωτές τους και ακόμη και οι διοικητές των διμοιριών, όπου χρειάζονται ελάχιστο προσόν (για παράδειγμα, επικοινωνία), είναι όλοι ρώσοι αξιωματικοί, ανέφεραν οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των πληροφοριών, αυτές οι ομάδες μπορούν να διεξάγουν ενεργές πολεμικές επιχειρήσεις σε ξεχωριστές κατευθύνσεις. Αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, η τακτική των προκλητικών χτυπημάτων θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται.

Ποια άλλα στοιχεία σχετικά με την κατάσχεση της Κριμαίας έχουν συλλεχτεί σε τέσσερα χρόνια

Τον κατάλογο των στρατιωτικών μονάδων που κατέλαβαν την Κριμαία, βασισμένο σε ανοικτές πηγές, δημοσίευσε το 2015 το πρότζεκτ «Stopterror»: το 106ο Τμήμα Φρουράς της πόλης Τούλα, η 31η Αεροπορική Ταξιαρχία της Ανεξάρτητης Φρουράς (στρατιωτική μονάδα 73612), η 23η Φρουρά η 74η ξεχωριστή μηχανοκίνητη ταξιαρχία, η 15η ξεχωριστή φρουρά με μηχανοκίνητη τουφέκια των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων και η στρατιωτική μονάδα 90600, των οποίων οι υπάλληλοι παλαιότερα συμμετείχαν στις συγκρούσεις στη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία.

Την συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων, αερομεταφερόμενων μονάδων του Πσκοβ, Τούλα, Ουλιάνοβσκ και ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών κατά την κατάληψη της ουκρανικής χερσονήσου ανακάλυψε από τη «Novaya Gazeta». Για το καθοριστικό ρόλο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην επιχείρηση της κατάληψης μίλησε ο πρώην διοικητής του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, απόστρατος ναύαρχος Ίγκορ Κασατόνοφ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι άλλες ρωσικές μονάδες ερχόντουσαν από το Νοβοροσίισκ και μεταφέρονταν αεροπορικώς.

Και, τέλος, επιβεβαίωσε την στρατιωτική κατοχή της ίδιας της Κριμαίας, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν: «Δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί η άδεια του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σχετικά με την μεταφορά των στρατευμάτων μας στην Ουκρανία. Επειδή σύμφωνα με τη σχετική διεθνή συμφωνία για τη στρατιωτική μας βάση στην Κριμαία, είχαμε το δικαίωμα να έχουμε περισσότερους από 20 χιλιάδες ανθρώπους. Εφόσον δεν υπερβαίναμε το προσωπικό της βάσης μας στην Κριμαία, δεν παραβιάσαμε τίποτα και δεν εισήγαμε πρόσθετα κονδύλια», δήλωσε ο Πούτιν στην προπαγανδιστική ταινία του Αντρέι Κοντρασόβ «Krym. Put’ na rodinu» το 2015.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγήru.krymr.com