| sadowod.com | vivaspb.com |

Η ομορφιά που νίκησε το χρόνο

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . Youtube Greece

Με τη δραματική ιστορία της πόλης Λβιβ, λίγες μπορούν να συγκριθούν. Σήμερα αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, το κέντρο της οποίας αποτελεί την κληρονομιά της UNESCO.

Η πόλη είναι χτισμένη στο πέρασμα των αιώνων από κορυφαίους αρχιτέκτονες όλης της Ευρώπης. Ωστόσο, μόλις 60 χρόνια πριν, όταν η Λβιβ έγινε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης, οι κομμουνιστική ιδεολόγοι είχαν εκκολάψει τα δολοφονικά σχέδιά τους, καθώς ήθελαν να ισοπεδώσουν το παλιό κομμάτι της πόλης και να χτίσουν στη θέση του ένα ευρύ δίκτυο σύγχρονων λεωφόρων μιας τυπικής σοβιετικής πόλης, με ένα τεράστιο μνημείο του Λένιν στο Castle Hill. Τότε όμως η μοίρα είχε προστατέψει την πόλη.

Όπως παλιά... Είναι πραγματικά απίστευτο κι όμως παρά τους δύο παγκοσμίους πολέμους που σάρωσαν τη Lviv (τα τελευταία 100 χρόνια η πόλη πέρασε επτά φορές από χέρι σε χέρι, ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων), όλα τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα έφθασαν στην εποχή μας με το πρωτότυπό τους.

Η Λβιβ είναι ένας μοναδικός συνδυασμός πολιτισμών της Ανατολής και της Δύσης. Αλήθεια, που αλλού μέσα στα 10 λεπτά μιας βόλτας με τα πόδια μπορείτε να δείτε υπέροχα παραδείγματα του ουκρανικού, του πολωνικού, του αρμενικού, του εβραϊκού, του γερμανικού, του αυστριακού και άλλων πολιτισμών; Η Λβιβ θα είναι πάντα το κρυφό στολίδι της Ευρώπης, το οποίο σιγά-σιγά ανακαλύπτει ο κόσμος. Ακόμα και οι πλέον έμπειροι ταξιδιώτες παραδέχονται ότι η Lviv είναι για εκείνους μια από τις πιο απρόσμενες ανακαλύψεις.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1, 2