| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Ουκρανία κλείνει τα συνορα της για αλλοδάπους

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΚΟΙΝΩΝΙΑ

UkrBorder

UkrBorder

Σε 48 ώρες η Ουκρανία θα κλείσει τα σύνορα της για αλλοδαπούς, δήλωσε ο Oleksiy Danilov, Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα θα ισχύσουν για δύο εβδομάδες. Στόχος είναι να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών θα προειδοποιήσει τώρα όλα τα θεσμικά όργανα, όλες τις χώρες, ότι τα σύνορα της Ουκρανίας για αλλοδαπούς πολίτες θα κλείσουν για δύο εβδομάδες. Σε δύο εβδομάδες, ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης, θα λάβουμε νέα απόφαση σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας ", δήλωσε ο Danilov

Μόνο όσοι εργάζονται σε διπλωματικά σώματα, οργανώσεις του ΟΗΕ, UNICEF κ.λ.π. θα αποτελούν εξαίρεση.

Την ίδια στιγμή, όλοι οι πολίτες της Ουκρανίας που βρίσκονται σήμερα στο εξωτερικό θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην Ουκρανία. Σε αυτή την περίπτωση, εάν οι πολίτες επιστρέψουν από χώρες όπου υπάρχει σε έξαρση ο "κοροναϊός", θα υποβληθούν σε διαδικασίες καραντίνας.

Σε μια εβδομάδα, όλα τα σημεία ελέγχου στα σύνορα της Ουκρανίας θα πρέπει να διαθέτουν τεστ ταχείας διάγνωσης για την ανίχνευση του κοροναϊού, πρόσθεσε ο Danilov.

Ο γραμματέας κάλεσε επίσης τους Ουκρανούς πολίτες να περιορίσουν τα ταξίδιά τους στο εξωτερικό.


Nikos Fragkakis