| sadowod.com | vivaspb.com |

Η τραγωδία στην Οδησσό: το αιματηρό ίχνος της «Ρωσικής άνοιξης»

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΙΣΤΟΡΙΑ

Odessa2MayDocum0

Κατά τη διάρκεια του έτους μετά την τραγωδία στην Οδησσό, όταν σκοτώθηκαν 48 άνθρωποι, εκ των οποίων 42 άτομα -θύματα της φωτιάς στο Σπίτι των Συνδικάτων της Οδησσού, στο χώρο πληροφοριών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ευρώπης κυριάρχησε μια εκδοχή: αυτό που συνέβη στην Οδησσό στις 2 Μαΐου 2014 ήταν το «Χάτυν της Οδησσού». Αυτή και άλλες ψευδείς επινοήσεις της Ρωσικής προπαγάνδας έχουν πλήρως καταρριφθεί από το παρακάτω ντοκιμαντέρ.

Η ταινία «Η τραγωδία στην Οδησσό: το αιματηρό ίχνος της "Ρωσικής άνοιξης"» βασίζεται στις έρευνες της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία από τις 6 Μαΐου 2014 διεξάγεται από τους ειδικούς και δημοσιογράφους της Επιτροπής «Ομάδα 2 Μαΐου». Τα υλικά της έρευνας της ομάδας είναι διαθέσιμα στις ιστοσελίδες
http://2maygroup.blogspot.com και http://2mayodessa.org/

Η ταινία είναι μία χρονολογία των γεγονότων μέσα από τα μάτια των άμεσων συμμετεχόντων και μαρτύρων. Στην ταινία, δε θα βρείτε μια εκδοχή των γεγονότων, την αξιολόγησή των, καθώς και δεν υπάρχει καμία πολιτική ή προπαγάνδα - τα γεγονότα, μόνο τα γεγονότα. Γεγονότα αδίστακτα και τρομερά. Η ταινία είναι πολύ σημαντική για την κατανόηση των γεγονότων πριν από δύο χρόνια.

Tetyana Gerasymova,
συντονίστρια της Επιτροπής «Ομάδα 2 Μαΐου»

Μετάφραση: Άννα Μανιάτη