| sadowod.com | vivaspb.com |

Μοναδικά έργα του Έλληνα από το Ζαπορίζια Γκενάντι Ελευθεριάδης (VIDEO)

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Μια μοναδική έκθεση των μοντέλων πλοίων του Γκενάντι Ελευθεριάδη ξεκίνησε στο Ζαπορίζιε. Για πρώτη φορά, ο μάστορας μοιράστηκε τα μοντέλα του το 2016.


Τότε, στην πλατεία Φεστιβάλ για τον εορτασμό της εικοστής πέμπτης επετείου της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε μια έκθεση των εθνικο-πολιτιστικών κοινοτήτων της περιφέρειας του Ζαπορίζια.

Την ημέρα αυτή, οι κάτοικοι μπορούσαν να δουν, να αγγίξουν ακόμη και να δοκιμάσουν τι είναι ένας συγκεκριμένος πολιτισμός. Πολλά έθνη παρουσίασαν τα κοστούμια, τα τρόφιμα, τις γνώσεις τους και πολλά άλλα. Πολλοί έδειξαν τα ταλέντα τους. Ένας από αυτούς ήταν ο Γκενάντι Ελευθεριάδης, ο οποίος έφερε μαζί του τα μοντέλα των πλοίων που δημιουργεί. Δίπλα στο τραπέζι του συγκεντρώθηκαν οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης.

«Φτιάχνω τα χαρτικά πλοία εδώ και πέντε χρόνια και έχω μεγάλη ευχαρίστηση από αυτό. Για να φτιάξω ένα πλοίο, μου παίρνει από μερικές εβδομάδες έως μερικούς μήνες. Κάποια στιγμή αποφοίτησα από το ναυτικό σχολείο, έτσι έχω μια ιδέα για τη δομή του σκάφους. Είμαι πολύ περήφανος για τα έργα μου και θα συνεχίσω να κάνω ό, τι αγαπώ!» δήλωσε ο Γκενάντι Ελευθεριάδης.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: uagreeks.com