| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Πρόεδρος μίλησε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

poroshenkoMarioupol

poroshenkoMarioupol


Ο Πρόεδρος Πετρό Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού εργασίας στην περιοχή του Ντόνετσκ την 1η Απριλίου, μίλησε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε την κοινότητα για την ισχυρή υποστήριξη του νόμου για την γλωσσική ανάπτυξη και τόνισε τη σημασία της ενθάρρυνσης μικρών παιδιών να μάθουν την ουκρανική γλώσσα, διότι πρέπει να γνωρίζουν και τη γλώσσα τους και την επίσημη γλώσσα της Ουκρανίας.

«Σας ευχαριστώ πολύ για την ισχυρή υποστήριξη της γλωσσικής μας νομοθεσίας. Με την προστασία του δικαιώματος των μικρών παιδιών να μαθαίνουν ουκρανικά, τα προστατεύουμε από τις διακρίσεις. Τα παιδιά θα γνωρίζουν τη γλώσσα των εθνικών μειονοτήτων και την επίσημη γλώσσα», δήλωσε ο Πετρό Ποροσένκο.

poroshenkoMarioupol01

poroshenkoMarioupol01

Είπε επίσης ότι σχεδιάζει να προσκαλέσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την Μαριούπολη και τις περιοχές της διαμονής της ελληνικής κοινότητας της Αζοφικής.
«Θα συμφωνήσουμε, θα έρθουμε με τους Έλληνες εταίρους μας, θα δούμε έτσι ώστε οι Έλληνες, μαζί με εμάς, να ξεκινήσουν αρκετά σημαντικά έργα για την εκπαίδευση, την οικοδόμηση και την υποστήριξη της εκκλησίας. Και πολλά άλλα έργα, τα οποία θα προέρχονται από σας, θα τα υπερασπιστώ », δήλωσε ο Πρόεδρος.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1