| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι Χριστουγενιάτικες Ευχές στη Μεγάλη Οικογένεια Έλληνο-Ουκρανών

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

00

00

Σε λίγες μέρες θα έρθουν τα Χριστούγεννα, όχι όμως τα Ουκρανικά! Στην Ουκρανία τα Χριστούγεννα τα έχουμε στις 7 Ιανουαρίου! Αλλά τίποτα δεν μας εμποδίζει να γιορτάσουμε δύο φορές, και οι λόγοι μας εξηγούνται πολύ απλά! Είμαστε φιλόξενοι! Τιμάμε την φιλία! Έχουμε φίλους και ομόγνωμους σε όλο τον κόσμο!

Όπου και να κοιτάξεις, όπου και να πας, ήδη παντού άρχισαν οι προετοιμασίες, από διαφορετικές μεριές ακούγονται οι ευχές. Οι ευχές σε όλες τις γλώσσες και μορφές. Δεν κάνει εξαίρεση και η αγαπημένη μας Ελληνική Γλώσσα! Ξέρετε πόσες φορές αυτήν την εβδομάδα είχα ακούσει τις φράσεις «Καλά Χριστούγεννα!» και «Χρόνια πολλά!»; Δεν μέτρησα ακριβώς, άλλα σίγουρα εκατοντάδες!

Πόσοι άνθρωποι μιλάνε Ελληνικά στο Κίεβο; Είναι λιγάκι δύσκολη ερώτηση. Είναι όμως αρκετοί! Από πού μαθαίνουν τα Ελληνικά; Εδώ σας έχω τις απαντήσεις μου ολοέτοιμες.

Στα 2 Πανεπιστήμια του Κιέβου υπάρχουν οι έδρες της ελληνικής φιλολογίας και μετάφρασης, όπου για ολόκληρα 6 χρόνια οι φοιτητές σπουδάζουν τα Ελληνικά. Στο Εθνικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου και στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Ταράς Σεβτσένκο οι σπουδαιότεροι καθηγητές της πρωτεύουσας θα σας μάθουν να μιλάτε Ελληνικά καλύτερα από ίδιους τους Έλληνες. Τη γραμματική της γλώσσας εδώ τη διδάσκουν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επίσης στο Κίεβο λειτουργούν δύο σχολεία. Στο σχολείο «ΕΛΛΑΔΑ» τα παιδάκια μαθαίνουν τα Ελληνικά ως πρώτη τους ξένη γλώσσα και στο σχολείο «Ποτενσιάλ» τα παιδάκια μαθαίνουν τα Ελληνικά ως δεύτερη τους ξένη γλώσσα!

Επίσης υπάρχει μια ωραία Ελληνική Κοινότητα του Κιέβου, η οποία λέγεται ΕΝΟΤΗΤΑ. Εδώ μπορείτε να μάθετε την ελληνική γλώσσα και τους ελληνικούς χορούς! Είναι ένα μέρος, στο οποίο μπορείτε να έρθετε, όποτε θέλουν οι ψυχές σας και, να είστε σίγουροι, εδώ θα σας δεχτούν πολύ θερμά στη μεγάλη Ελληνική οικογένεια!!!

Μπορεί βέβαια να υπάρχουν στο Κίεβο και πολλά άλλα ωραία μέρη εκμάθησης Ελληνικών, όπως ιδιωτικά φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αλλά εγώ σας περιέγραψα τα γνωστά και δοκιμασμένα, όπου κυριαρχεί η αληθινή ελληνική ατμόσφαιρα, όπου μαθαίνουν Ελληνικά όχι μόνο να τα καταλαβαίνουν με το μυαλό, αλλά να τα αισθάνονται με την ψυχή! Εδώ υπάρχουν οι καλύτεροι δάσκαλοι και οι καθηγητές!

Και ξέρετε κάτι; Αυτά τα ιδρύματα έχουν τα πιο ταλαντούχα παιδιά, αλήθεια σας λέω!!! Πιστεύω, πως τα ταλέντα ανακαλύπτονται από τους δασκάλους, οι οποίοι οι ίδιοι έχουν ταλέντο και φλόγα!!! Να μην σας πολυλογώ, τα αποτελέσματα μιλάνε καλύτερα από κάθε τι.

Τώρα την παραμονή των Χριστουγέννων, το μέλλον της ελληνόφωνης κοινωνίας μας στο Κίεβο (εδώ εννοώ όλα τα παιδάκια, όλους τους μαθητές και φοιτητές από τα προαναφερόμενα ιδρύματα) επισκέφτηκε την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουκρανία με τις γλυκές και θερμές ευχές, με τα κάλαντα και τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες! Επίσης αυτή την εποχή, σε κάθε ίδρυμα γίνονται γιορτινές συναυλίες και μαθήματα, αφιερωμένα στα Χριστουγενιάτικα έθιμα της Ελλάδος!

Σας παρουσιάζω τις πιο χαρούμενες στιγμές και εύχομαι Καλά Χριστούγεννα στη μεγάλη, θα έλεγα, απεριόριστη Ελληνική μας οικογένεια στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο!

03

03

02

02

01

01


Πηγή: Kiev in Greek