Οι πίνακες του Γιώργου Κοσμιάδη, του μαθητή του Βαλεντίν Σερόβ
Ο Κοσμιάδης γεννήθηκε το 1886 στο Νάλτσικ (στον Καύκασο), σε μια οικογένεια με συνυφασμένες τις ελληνικές και ρωσικές ρίζες. Το 1916, η μοίρα πήγε τον Γιώργο Κοσμιάδη στην ουκρανική πόλη Ρίβνε, όπου έζησε 24 χρόνια, τα οποία θεώρησε τα καλύτερα χρόνια της ζωής του.
Με συγκίνηση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ελληνικής πλατείας στη Μαριούπολη
Οι Έλληνες κοντά στη πρώτη γραμμή
Η σύγχρονη Priazovie (περιοχή στις ακτές της Αζοφικής θάλασσας) φέρει το αποτύπωμα του ουκρανικού-ρωσικού πολέμου και της αρχαίας Ελλάδας. Εάν το πρώτο στη Μαριούπολη το καταλαβαίνεις ατό τους αριθμούς των κατεστραμμένων κτιρίων και των στρατιωτικών στους δρόμους, τότε το δεύτερο το βλέπεις μπροστά σου σε χαρακτηριστικές ονομασίες, επώνυμα, πρόσωπα.
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στην Οδησσό: Το πάρκο των Ελλήνων στην καρδιά της πόλης [pics]
Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού εγκαινιάστηκε, από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Μπούμπουρα, Παντελή Μπούμπουρα, το Ελληνικό πάρκο στην Οδησσό, φιλοδοξώντας να αποτελέσει, μία ουσιαστική πηγή πολιτισμού, αλλά και όαση χαλάρωσης, στην πόλη που παραδοσιακά, επί αιώνες, έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, με την ελληνική κουλτούρα.
Περισσότερα Άρθρα...
- «Ουκρανία, η δεύτερη πατρίδα μου»
- Στον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης Κωνσταντίνο Μπαλαμπάνοβ δόθηκε τιμητικό διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (Ελλάδα)
- Πώς ο "Έλληνας πειρατής" έγινε ο δήμαρχος της Οδησσού
- Ο Πρόεδρος μίλησε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης