| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι νέοι λαβύρινθοι του μπούνκερ του Κοχ προσκαλούν για εκδρομή στο Ρίβνε

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρκετοί υπόγειοι λαβύρινθοι, οι οποίοι ονομάστηκαν μπούνκερ* του Κοχ ανακαλύφθηκαν και διερευνήθηκαν στο κέντρο της Ουκρανικής πόλης Ρίβνε.

Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ταράς Μαξίμενκο στη σελίδα του στο Facebook.

Επιπλέον, ενημέρωσε ότι η πρώτη εκδρομή για τους δημοσιογράφους στο μπούνκερ έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σύντομα. Αναμένεται ότι οι τοπικοί ιστορικοί, κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, θα διαλύσουν αρκετούς καθιερωμένους μύθους για ένα μυστηριώδες κτίριο και ταυτόχρονα θα εκφράσουν τις υποθέσεις τους.

Υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά με το πώς και πότε κατασκευάστηκε το μπούνκερ. Σύμφωνα με μια θεωρία, δεν ήταν ένα καταφύγιο για την ναζιστική στρατιωτική διοίκηση αλλά ειδικό μέρος για να κρυφτεί ο στρατιωτικός επίτροπος της Ουκρανίας, Έριχ Κοχ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το μπούνκερ είχε δύο επίπεδα. Σύμφωνα με τους παλαιούς ντόπιους, το 1944 οι ναζιστές κατακτητές υποχωρώντας πλημμύρισαν το μπούνκερ. Από τότε το ίδιο έχει γίνει ένα αγαπημένο μέρος για τυχοδιώκτες, «μαύρους αρχαιολόγους» και οπαδούς του ακραίου τουρισμού.

* Μπούνκερ: είναι υπόγειο οχυρό στρατιωτικής χρήσης. Νομιμοποιόταν κατά την διάρκεια των πολέμων ως έδρα διοίκησης.

Μετάφραση: Ολεξάνδρα Τσιούπεκ

Πηγή: ukrinform.ua