| sadowod.com | vivaspb.com |

Τι είναι το «Φουνικουλέρ» και πού να το βρούμε στο Κίεβο;

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Funikuler

Funikuler

Το Φουνικουλέρ, άμα μεταφράζουμε τη λέξη αυτή από τα Ουκρανικά, είναι το τελεφερίκ, και αποτελεί ένα από τα μέσα μεταφοράς των ανθρώπων στα βουνά, ή στους υψηλούς λόφους, όπως είναι στο Κίεβο.


Το τελεφερίκ του Κιέβου άρχισε τη μεταφορά των ανθρώπων πριν από 111 χρόνια. Έχει δύο στάσεις. Η Πάνω Στάση βρίσκεται δίπλα στη Μιχάιλιβσκα Πλόστσα (Πλατεία Μιχάιλιβσκα) και η Κάτω Στάση βρίσκεται δίπλα στη Ποστόβα Πλόστσα (Πλατεία Ποστόβα), ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό «Ποστόβα Πλόστσα».


Funikuler1

Funikuler1

Το τελεφερίκ συνδέει την Άνω Πόλη με την ιστορική περιοχή του Ποντίλ. Περνάει πάνω από την απόκρημνη Βολοντίμιρσκα Γίρκα (Ο Λόφος του Βολοντίμιρ) και σας αποκαλύπτει την καταπληκτική θέα για το Δνείπερο.

Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τους απόμακρους δρόμους, όπως, για παράδειγμα, την Αντρίιβσκιι Ανηφόρα, για να φτάσουν στην Άνω Πόλη, και μόνο 111 χρόνια πριν βρέθηκε ο γρήγορος ευθύς δρόμος, ο οποίος τελικά βοήθησε στην συγκοινωνία. Αντί να πάρετε μετρό, να αλλάξετε στάσεις ή να περπατήσετε κάμποσες ώρες, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ για να βρεθείτε στη Μιχάιλιβσκα Πλατεία ή Σοφίγιβσκα Πλατεία.

Funikuler2

Funikuler2


Οι άνθρωποι, που σταματάνε σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Άνω Πόλης μπορούν γρήγορα να κατεβούν στο Ποντίλ, με τους ωραίους δρόμους του, όπως για παράδειγμα του Πετρό Σαγαιντάτσνιι, μια γαστρονομική οδό με εστιατόρια και μπαράκια, που θα σας οδηγήσει στη Κοντρακτόβα Πλόστσα και στη Αντρίιβσκιι Ανηφόρα. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στο πεζοδρόμιο στην όχθη του Δνειπέρου και να δείτε απέναντί σας το νησί Τρουχάνοβ. Την νύχτα μπορείτε να θαυμάσετε τις γέφυρες οι οποίες λάμπουν με ωραία φώτα και να κάνετε μια βόλτα με καραβάκι.

Για αυτό, ας λένε πως το τελεφερίκ είναι μικρό μέσο μεταφοράς σε σύγκριση με τα άλλα δίκτυα, όπως το μετρό ή το τραμ, αλλά όντως είναι υψηλής σημασίας, και χρησιμοποιείται συχνά όχι μόνο για τις ωραίες σαββατοκυριακάτικες βόλτες.

Απλώς σας εύχομαι να απολαύσετε την ανηφόρα / κατηφόρα σας με το περίφημο Φουνικουλέρ του Κιέβου!!!!
Και μην ξεχάσετε την φωτογραφική σας μηχανή!!! Επειδή το Κίεβο σας χαρίζει εντυπώσεις και σας καλωσορίζει με την ομορφιά των τοπίων του.
Το εισιτήριο εισόδου: 3 γρίβνες.
Οι ώρες λειτουργίας: 7:00 – 22:00, καθημερινά
Τα δρομολόγια: έρχεται κάθε 2-5 λεπτά
Η απόσταση: 0,23 χμ

 

Πηγή: kievingreek