| sadowod.com | vivaspb.com |

Οι κάτοικοι της Κριμαίας εκβιάζονται να κατέβουν σε εκλογές - Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΡΩΣΙΑ

Οι κάτοικοι της Κριμαίας εξαναγκάζονται να συμμετάσχουν στις εκλογές της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση της Κριμαίας αναγκάζει τους κατοίκους της περιοχής να ψηφίσουν στις εκλογές για την Κρατική Δούμα της Ρωσίας με το πρόσχημα της απόλυσης και τη μείωση των μισθών τους, δήλωσε η επικεφαλής της Ομάδας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κριμαίας Olga Skrypnyk.

«Είχαμε κάποια παράπονα για το γεγονός ότι η de facto η κυβέρνηση της Κριμαίας χρησιμοποιεί τα λεγόμενα διοικητικά μέσα προκειμένου να αναγκάσει τους ανθρώπους να πάνε σε αυτές τις εκλογές. Για παράδειγμα, υπό την απειλή της απόλυσης ή της μείωσης του μισθού τους. Συλλέγουμε τις εν λόγω πληροφορίες, και αν τα γεγονότα επιβεβαιωθούν, θα γράψουμε γι 'αυτό το θέμα περισσότερες λεπτομέρειες,» είπε σχετικά στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού «112 Ουκρανία».

Σύμφωνα με την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εκλογές στην κατεχόμενη Κριμαία αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 18 Σεπτεμβρίου προορίζονται οι εκλογές για τη Δούμα. Η Μόσχα σχεδιάζει να διενεργήσει εκλογές και στην προσαρτημένη Κριμαία.
Την παραμονή, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko έδωσε εντολή στον υπουργό Εξωτερικών Pavlo Klimkin να ενημερώσει την ηγεσία της Ρωσίας για την αδυνατότητα της διεξαγωγής των εκλογών στο έδαφος της Ουκρανίας, λόγο της ένταξης της καταστισμένης Κριμαίας στην ομοσπονδιακή εκλογική περιφέρεια στις εκλογές για την Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: korrespondent.net