| sadowod.com | vivaspb.com |

Η Γερμανία θα υποστηρίξει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

MerkelKiev

MerkelKiev

Η Γερμανία θα υποστηρίξει τη συνέχιση των κυρώσεων κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας έως ότου εκπληρωθούν οι συμφωνίες του Μινσκ.

Αυτό δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου στο Κίεβο, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Πετρό Ποροσένκο την 1η Νοεμβρίου.

«Δυστυχώς τώρα, όπως αναφέρθηκε επίσης στη συνέντευξη Τύπου, δεν τηρούνται οι συμφωνίες του Μινσκ. Εάν συμβαίνει κάτι, τότε μόνο ένα χιλιοστό προς τα εμπρός, αλλά από καιρό σε καιρό υπάρχει μια οπισθοχώρηση. Δηλαδή, η Γερμανία θα ενεργήσει επίσης υπέρ της συνέχισης των εν λόγω κυρώσεων», είπε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων θα συζητηθεί μόνο σε περίπτωση προόδου στην υλοποίηση των συμφωνιών του Μινσκ για την επίτευξη της ειρήνης.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή στην Άνγκελα Μέρκελ για το γεγονός ότι σε μια εποχή που ήταν απαραίτητο να σταματήσει η ρωσική επίθεση, όταν ήταν απαραίτητο να προετοιμάσει και να υπογράψει η συμφωνία του Μινσκ για να σταματήσει το επιτιθέμενο κράτος, συνέβαλε στην ολοκλήρωσή της και αργότερα υποστήριξε την εισαγωγή κυρώσεων εναντίον του επιτιθέμενου για τη μη τήρηση αυτών των συμφωνιών.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1