| sadowod.com | vivaspb.com |

Ο Duda πιστεύει στην επιτυχία του έργου «Intermarium»

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

DudaMizhmorie

DudaMizhmorie

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda είναι πεπεισμένος για τη δυνατότητα της ιδέας του «Intermarium» (συνεργασία μεταξύ των χωρών της Βαλτικής, της Μαύρης και της Αδριατικής θάλασσας)

Δήλωσε αυτό το Σάββατο κατά τη διάρκεια της τελετής εκκίνησης του αγώνα δρόμου «Way Beyond Borders» από το Vituv (Πολωνία) στην Oraviţa (Σλοβακία).
«Πιστεύω ότι μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη ιδέα του «Intermarium» - είπε ο Duda.

Σημείωσε ότι την παραμονή, κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Σλοβάκο Πρόεδρο Andrew Kiska, συζήτησαν μεταξύ άλλων θεμάτων και την εμβάθυνση της συνεργασίας στο ευρύτερο πλαίσιο του έργου «Intermarium». Στη πραγματοποίηση αυτού του έργου, ο Duda προσδίνει τη σημασία στη βελτίωση των υποδομών και επικοινωνιών μεταξύ των χωρών της περιοχής.

Πριν, ο Πολωνός Πρόεδρος δήλωσε ότι τον Ιουλίο, κατά τη διάρκεια της Σύνοδο Κορυφής «Intermarium» στην Βαρσοβία, το κύριο θέμα θα είναι οι υποδομές.
«Θα μιλήσουμε για ένα συνδυασμό «Βορρά-Νότου», καθώς και για τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ της Βαλτικής, της Μαύρης και της Αδριατικής θάλασσας» - τόνισε ο Duda.

Το «Intermarium» είναι ένα από τα κύρια έργα στην διεθνή σκηνή, το οποίο ξεκίνησε ο Duda μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου, το 2015.


Μετάφραση: Άννα Μανιάτη

Πηγή: 1