| sadowod.com | vivaspb.com |

Έλληνας ο οδηγός που σκότωσε τρεις πεζούς με το αυτοκίνητό του στη Μελβούρνη

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

GreekDriver

Ελληνικής καταγωγής φέρεται να είναι ο άνδρας που με το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σε πεζούς στο κέντρο της Μελβούρνης στην Αυστραλία, την Παρασκευή (20/01) - Δεν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση - Ανάμεσα στα θύματα και ένα μικρό παιδί

Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ένα παιδί, και τουλάχιστον 20 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της ξέφρενης πορείας του αυτοκινήτου που σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, οδηγούσε ο 26χρονος Δημήτρης Γαργασούλης, ελληνικής καταγωγής. Σύμφωνα με τον Αλέκο Μάρκελλο, ο δράστης είχε αποφυλακιστεί πριν από έξι μήνες.
Όπως έγινε γνωστό, νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα μικρό παιδάκι. Και οι τρεις παρασύρθηκαν σε διαφορετικά σημεία της οδού Bourke. Μεταξύ των τραυματιών είναι ένα βρέφος τριών μηνών και τρία παιδιά, ηλικίας δύο, τριών και εννέα ετών.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Graham Ashton επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός του οχήματος έπεσε επίτηδες πάνω στους πεζούς (με 60 χιλιόμετρα την ώρα) σε πολυσύχναστο δρόμο της Μελβούρνης και ότι έχει συλληφθεί. Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόριας, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκιμείο της Μελβούρνης, ενώ συνεργάζεται με τις Αρχές.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αυστραλιανής αστυνομίας δεν ήταν τρομοκρατική ενέργεια.
Ο αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε, ότι ο 26χρονος «ήταν γνωστός στις Αρχές, καθώς πριν μερικές ημέρες απασχόλησε την αστυνομία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας» και όπως αναφέρουν πηγές είναι χρήστης ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Είχε πάρει όμηρο μια γυναίκα
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο άνδρας πριν πέσει πάνω στους πεζούς είχε πάρει όμηρο και μια γνωστή του γυναίκα, η οποία κατάφερε να απελευθερωθεί.

Πηγή: 1