| sadowod.com | vivaspb.com |

Επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών: Η Ρωσία προσλαμβάνει «trolls» με σκοπό την αποσταθεροποίηση της τη Γερμανίας

Γράφτηκε από τον/την Admin2 . ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για λογαριασμό των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας της Ρωσίας εργάζονται ηθικοί αυτουργοί οι οποίοι διεξάγουν προπαγανδιστικές εκστρατείες.

Οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες πληρώνουν τους χάκερς και τους ηθικούς αυτουργούς για τη διεξαγωγή επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και προπαγανδιστικών εκστρατειών κατά της Γερμανίας. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος της Γερμανίας, Hans-Georg Massenya την Τετάρτη, 1η Ιουνίου κατά τη Διάσκεψη του Πότσνταμ για την Εθνική Ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

«Έχουμε την εντύπωση ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας όχι μόνο είναι πρωτοστατούν σε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά και χρησιμοποιούν στις δουλειές τους χάκερς οι οποίοι δραστηριοποιούνται εκτός της στη Ρωσία», αναφέρει απόσπασμα των δηλώσεων του Massenya το πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Διαπιστώνουμε τη λειτουργία της επιρροής της κοινής γνώμης στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», τονίζει ο επικεφαλής των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι εκστρατείες διεξάγονται στον πραγματικό κόσμο και στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, με τα μηνύματα από τα λεγόμενα trolls.

Οι κρίσιμες δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα

Όπως εξηγεί ο Massenya, μιλάμε για κατάρτιση και κοινοποιήσεις δημοσιεύσεων στο διαδίκτυο γραμμένες στα γερμανικά και σε άλλες γλώσσες, μέσω των οποίων κριτικάρονται δυσμενώς οι Γερμανοί πολιτικοί ή ορισμένες πραγματικότητες της ζωής στη Γερμανία. Οι συντάκτες των δημοσιεύσεων λειτουργούν προς το συμφέρον της Ρωσίας και προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι είναι οι Γερμανοί ή διαμένουν στη Γερμανία.

«Θεωρούμε ότι αυτοί δεν είναι οι υπάλληλοι των ρωσικών υπηρεσιών, αλλά ιδιώτες οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, παράσχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες αντί αμοιβής», είπε ο Massenya. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές υπηρεσίες, είναι πιθανό να επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Γερμανία προκειμένου να φέρουν σε δυσχερή θέση τη γερμανική κυβέρνηση.

Για το «εργοστάσιο των τρολλ» μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μετάφραση: Ιωάννα Τελιανίδη

Πηγή: 1