| sadowod.com | vivaspb.com |

To “Ναυάγιο” αναδείχθηκε ως καλύτερη παραλία του κόσμου

Γράφτηκε από τον/την Admin1 . ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

NavagioBest

NavagioBest

Με τη σκέψη του καλοκαιριού και των παραλιών ζουν μικροί και μεγάλοι, παρόλο που αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και να

αναμένεται να πέσει ακόμη περισσότερο, αλλά και η Ευρώπη είναι… παγωμένη.

Με δεδομένο ότι ποτέ δεν είναι νωρίς για να προγραμματίζει κανείς τις διακοπές του επόμενου καλοκαιριού αλλά και να ονειρεύεται μέρη μοναδικά και εξωτικά η λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου αποτελεί μιας πρώτης τάξης αφορμή για ταξίδια έστω με το νου σε μέρη με αμμουδιές και κρυστάλλινα νερά.

1200 δημοσιογράφοι, συντάκτες, μπλόγκερς και ταξιδιωτικά γραφεία παγκοσμίως, βασισμένοι στις εμπειρίες και την αξιολόγηση τους, συνέταξαν την οριστική λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του Κόσμου για το 2018. Από αυτές δεν θα μπορούσε να λείψει και το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο που κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες 411 που εξετάστηκαν, όπως αναφέρει το Flight Network δίπλα σε εκείνες της Ινδονησίας με τα κρυστάλλινα νερά μέχρι τις τροπικές στο Μπαλί, καθώς για την τελική επιλογή λήφθηκαν υπόψη παραλίες σε Αφρική, Ασία, Αυστραλία και Νότιο Ειρηνικό, Κεντρική Αμερική και Καραϊβική, Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική.

Άλλωστε, κανείς δεν διαφωνεί πως αποτελεί σημείο παγκόσμιας αναφοράς. Ένα από τα περισσότερο φωτογραφημένα θέματα και μεταξύ των 100 καλύτερων παραλιών του πλανήτη στην οποία έχουν γυριστεί πολύ γνωστά διαφημιστικά τρέϊλερ ακόμα και ταινίες. Όπως και να το κάνεις μόνο ικανοποίηση μπορεί να σου προσφέρει η διαπίστωση πως οι ομορφιές της χώρας μας δεν λείπουν από τις λίστες για τα ξεχωριστά τοπία ανά τον κόσμο. Γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμος. Απότομοι γκρεμοί και βράχοι πάνω από το κεφάλι των λουομένων. Μαύρα και κόκκινα βότσαλα, πυκνή βλάστηση και πεύκα συμπληρώνουν το σκηνικό. Είναι πολλές και αξιολάτρευτες οι ελληνικές παραλίες. Κάθε μια έχει την δική της ιδιαιτερότητα. Σήμερα, στο κέντρο μιας απρόσιτης παραλίας, με αμμοχάλικο την οποία μπορεί να επισκεφθεί κανείς μόνο διά θαλάσσης και ελικοπτέρου, τα νερά της παραμένουν κρυστάλλινα και διάφανα μέχρι και σήμερα.

Στα 372.000 μίλια ακτογραμμής σε όλο τον κόσμο συναντά κανείς τα πάντα φοίνικες στα τιρκουάζ νερά, ηφαιστειακές ακτές, αλλά και χιονισμένες βουνοκορφές πλάι στο παγωμένο νερό. Κάθε καλοκαίρι το Ναυάγιο είναι ένας μαγευτικός τουριστικός προορισμός για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Και στο instagram η πιο δημοφιλής τοποθεσία στη Ζάκυνθο ξεχωρίζει, αφού βρίσκεται στην λίστα με τις 20 πιο όμορφες παραλίες του κόσμου. Συγκεκριμένα όποιος πατήσει το #beach θα βρει και την δική μας τοποθεσία, αφού βρίσκεται στην 18η θέση των προτιμήσεων. Μέσα στις παραλίες επίσης ξεχωρίζουν πανέμορφες τοποθεσίες από την Χαβάη, τις Βερμούδες και την Κούβα, με το Ναυάγιο να διαθέτει μια περίοπτη θέση και να διαφημίζει φυσικά το νησί μας με τον καλύτερο τρόπο.

Γενικά στην λίστα “World’s Top 50 Beaches”, οι παραλίες που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία, βρίσκονται στην Ελλάδα, τα νησιά Τερκς και Κέικο, την Ταϊλάνδη, την Χιλή, την Μικρονησία και τις Μπαχάμες. Στη θέση 56 συναντάμε την Κρήτη και το Ελαφονήσι του νομού Χανίων. Στη θέση 77 η Σαντορίνη και η Κόκκινη Παραλία. Στη θέση 96 είναι η παραλία Λογγάς στην Κέρκυρα. Στην λίστα περιλαμβάνονται επίσης η Περίσσα στην Σαντορίνη, γνωστή ως η παραλία με τη μαύρη άμμο, το Σαρακήνικο στη Μήλο, η Παραλία Άγιου Παύλου στη Ρόδο και τα Λαλάρια στη Σκιάθο.

Πηγή: 1